„Szakácskönyv/Sütemények/Túrós” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
| valign="top" style="width:520px; border:solid 1px #8E8EFF;" |
'''Elkészítés:'''
:A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, lisztezett deszkán 0,8 cm vastagságú lapra nyújtjuk.
:A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, lisztezett deszkán 0,8 cm vastagságú lapra nyújtjuk. Nagyobb méretű tepsibe terítjük (nem kell vajazni, lisztezni), villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (180 °C) félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük, és a töltelék hozzávalóival habosra keverjük. A félig megsült tészta tetejére rásimítjuk a tölteléket, és készre sütjük. A díszítésre szánt tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Rásimítjuk a közben elkészült töltelékes alapra, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab világosbarna színt kapjon. Hagyjuk kihűlni, vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
 
''Megjegyzés:'' a díszítéshez használhatunk több (akár 6-8) tojásfehérjét is.
:Nagyobb méretű tepsibe terítjük (nem kell vajazni, lisztezni), villával megszurkáljuk.
 
:Előmelegített sütőben (180 °C) félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük, és a töltelék hozzávalóival habosra keverjük. A félig megsült tészta tetejére rásimítjuk a tölteléket, és készre sütjük.
 
:A díszítésre szánt tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Rásimítjuk a közben elkészült töltelékes alapra, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab világosbarna színt kapjon.
 
:Hagyjuk kihűlni, vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
 
:'''Megjegyzés:''' a díszítéshez használhatunk több (akár 6-8) tojásfehérjét is.
|}
219 473

szerkesztés

Navigációs menü