„Építőipari szakzsargon/U” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
21. sor: 21. sor:
</div>
</div>
{{Alsó-építőipar‎}}
{{Alsó-építőipar‎}}

= Ü =

== Üveggyapot ==
: Az üveggyapot, hosszú vékony üvegszálakból készített szálas szigetelőanyag. Alkalmazhatósága kitűnő anyagtulajdonságai miatt rendkívül széles körű.
: Természetes vagy újrahasznosított anyagokból készül. Az üveggyapot egyik jó tulajdonsága hogy nem éghető anyag valamint alakítható formálható egyszerűen akár kéziszerszámokkal is. Nyáron megvéd a melegtől télen a hidegtől.

A lap 2015. május 14., 13:29-kori változata

Építőipari szakzsargon

U szög

U alakú szög.

Utólagos hőszigetelés‎

Egy már elkészült ház utólagos hőszigetelésének eredményeként, a falfelületek utólagos szigetelésekor, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítással lehet számolni. Az utólagos hőszigetelés különböző anyagokkal történhet: - mesterséges alapú hőszigetelők (polisztirol habok) és természetes alapú hőszigetelők (pl.:Kőzetgyapot, Üveggyapot).

Úsztatott beton

Olyan beton, amelyek anyagába nagyobb kövek is kerülhetnek, ezáltal cement takarítható meg. Az "úsztatott" kifejezés onnan ered, hogy a beton állaga miatt a kövek nem süllyednek le egészen az aljáig, hanem a beton belsejében "úsznak". Nagy falvastagságú szerkezetekben alkalmazható, de vasalt betonban nem!

Lásd még: Aljzatbeton Lépés-hangszigetelés