„Szerkesztővita:Sárkány János/Archívum/Archív01” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
DerHexer (vitalap | szerkesztései)
a DerHexer átnevezte a(z) Szerkesztővita:Sárkány.j/Archívum/Archív01 lapot a következő névre: Szerkesztővita:Sárkány János/Archívum/Archív01: Automatically moved page while renaming the user "[[Special:CentralAuth/Sárkány.j|Sárk…
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2015. április 20., 00:37-kori változata

Ez a lap egy archívum. Ne szerkeszd, ne reagálj ezekre a hozzászólásokra.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Kérjük, az archívumot ne bővítsd további archív adatokkal, hanem nyiss új archívumot, az aktuális dátummal ellátva. Lásd: Segítség:Archiválás.


ArchívumArchív02



Kedves János!

Észre vettem, hogy megtaláltad a törölt lap helyett készített könyvet. Igen, ilyen egyszerű, csak egymás al-lapjává kell tenni a fejezeteket - amit egy címbeli pervonallal tehetünk meg.

Az új oldalakon már javítottam a nagybetűs címeket, mert a netten ezek nem kívánatosak, kiabálásnak, udvariatlanságnak számítanak.

Ugyan csak helytelen formázás, ha nem a baloldalon kezded a sort, de a tabulátor használatára is találsz segítséget a formázási leírásokban.

A két versikét is átalakítottam ahogy kérted. Szerintem nem kellene így széthúzni, de ezt Te tudod jobban. További jó szerkesztést kívánok - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 12., 03:38 (CEST)[válasz]

Aláírásod

Szeretnélek megkérni, hogy az aláírásodat változtasd meg. Úgy kellene kinéznie, hogy legyen egy hivatkozás benne a vitalapodra is.

Itt adok egy mintát: a lapod NE nyisd meg szerkesztésre, hanem csak jelöld ki, jobb gombbal másold. Ez után a Beálítások menüpontban (az aláírásod kitörlése után) - másold be. Az alatta lévő kis négyzetben legyen egy "pipa" - Kattints rá. Ezt elszokták felejteni..., és így nem lesz megfelelő az eredmény.

[[user:Sárkány.j|'''Sárkány.j''']] * [[user vita:Sárkány.j| <sup>Vitalap</sup>]]

  • vagy ezt:

[[user:Sárkány.j|'''WiZ''']] [[Kép:Könyv.gif|15px]] [[user vita:Sárkány.j|<sup>Vitalap</sup>]]

Ez nem kötelező, csak a téged felkeresőknek segít, hogy könnyebben elérjék a vitalapod.

Így fog kinézni: Sárkány.j * Vitalap

Vagy így: WiZ Vitalap

A csillag (*) helyett tehetsz be képet, a "vitalap" szó helyet is írhatsz más szöveget (például: Posta, Levél, Levélszekrény, Üzenet, Üzenő lap, Társalgó, Ide mond, Szólj be!, Mesélj, Mit tettem? Beszéljük meg, vagy egyéb jeleket ♥♥♥, ♣♠♥, ○○○, ◘◙◘, ♪♫♪, ??? stb.) Bármit, ami a vitalapodra utal. Ha netán elsőre nem sikerülne, töröld ki, és próbáld meg újból. -

Most vettem észre, hogy a "Vendégkönyv"-et használod az üzeneteidnek. Ez nem arra való! Üzenetet a nevem után látható "vitalapom" szóra kattintva írhatsz. Ha a Vitalapom szóra kattintasz, akkor ott találsz egy zöld színű Ü Z E N E T E K : feliratot, kattints rá - adj egy címet a felső sorba és alatta máris írhatod az üzenetedet. Amit mindig alá is írunk. (A Te lapodon is megcsináltam, azt is kipróbálhatod!)

Ha a fentiekben leírt beállítást elvégzed, akkor (mint az itt is látható), neked is hasonló aláírásod lesz. Ezt a bejegyzésed végén otthagyott kurzor és a szerkesztő lap alján található 4 hullámvonalra (~~~~) kattintva helyezheted el. Illetve a szerk.lap tetején látható gombsor utolsó előtti aláírás gombra kattintva is beírható. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 12., 04:45 (CEST)[válasz]

Megjegyzéseim

Az aláírásod kitünően sikerült - gratulálok! Létrehoztam egy Középiskolai dolgozatok lapot. Kérlek ezt használd címlapnak, vagyis itt sorold fel azokat a dolgozatokat, amelyeket itt el fog helyezni. Annyi az egész, hogy mindig ez a kezdőlapja az írásaidnak és pervonallal (/)kapcsolódik hozzá a dolgozat címe. Mint ahogy ezt tetted Zrinyi esetében is.

Se a neved, se a nick neved ne írd bele a lapokba, helyette szerk. vagy szerk.megjegyz. írhatsz. A laptöriből úgy is látható, hogy ki követte el.

A két versikét megpróbáltam átalakítani, de a keretet az ambox produkálja, azt nem tudom leszedni. Ha a színe nem tetszik, vagy változtatnál rajta Segítség menüben találsz színkódokat, válaszd ki a neked is megfelelőt - másold ki jobb gombbal. Nyisd meg szerkesztésre a verseket tartalmazó lapot és a backgrundcolor kódját cseréld le a kiválasztottal.

u,i.: Majd el felejtettem: A Jegyzetek- szakaszt miért törölted? Hiszen annak pont az a funkciója - ti.: elkülöníti a szöveget a jegyzetektől, de a szövegben a számokra kattintva a jegyzetekhez ugorhatsz és a jegyzetekből a felfelé mutató nyílra kattintva visszatérhetsz oda ahonnan elindultál. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 13., 14:33 (CEST)[válasz]

Pár válasz amúgy kutyafuttában

1) nem én írtam a zrínyis dolgozatot, csak belejavítottam egy helyen helyesírásilag. A szerzőt még csak nem is ismerem (legalább is nem tudok senkiről a környezetemben, hogy ő lenne az) 2) nem látom, hogy a két lap - az enyém és az általad létrehozott Középiskolai dolgozatok - összefüggenének és egymásból elérhetők lennének, de ez nem is zavar. 3) Az inkább, hogy "kívülről" az internetről ha rákeresek a dolgozatomban előforduló szókapcsolatra - pl erre, hogy "Nyílt levél Pálfi Ágneshez" - a keresőm semmi találatot nem hoz. Ez pedig - egyelőre - egy nyílt levélnek készül, bár van még 12 ilyen szintű balladaelemzésem, amit úgy félig tudomásul vesznek egyéb hatalmasságok, félig meg nem ... (ezen szeretnék most változtatni, azért csinálom az egészet, és persze, jutnak eszembe még lényeges dolgok, azért ilyen "macerás" és sziszifuszian lassú a munka) 4) ha az Arany-versre vonatkozó lábjegyzetek törlését firtatod a Jegyzetek törlésének a miértjére kérdezve, akkor annak az a prózai oka, hogy ezekre a pontokra magában a szövegben térek ki. Amúgy más jegyzetet (úgyis mint <"ref"> )nem töröltem.

Üdvözlet Szolnokról WiZ Vitalap 2012. október 13., 18:15 (CEST)[válasz]

  1. Bocs, hogy nem néztem meg a laptörit.
  2. Most már láthatod a lapok tetején
  3. A Gugli csak néhány nap esetleg néhány hét múlva indexeli, de most alcímként jelöltem meg - így nagyobb az esély rá, hogy kereshető lesz.
  4. A Jegyzetek alcímet törölted ki és ott maradtak az egyenlőség = jelek, javítottam.
  5. Nem! Nem vagyok admin, bár már többször felkértek rá. A kép feltöltéshez nem kell admin engedélye, de a regisztrációt követő néhány napon nem engedélyezett a feltöltés az új szerkesztők részére. Olvasd el a feltöltésre vonatkozó szabályokat. Aztán kattints a jobboldali menüben a Fájl feltöltése pontra. Az ott leírtakat tartsd be!
  6. Ha vannak még ilyen, vagy hasonló dolgozataid - töltsd fel azokat is. A mai naptól már a Középiskolai dolgozatok a kezdőlap/címlap, tehát az alábbiak szerint kell eljárni:

Ha van időd rá, nézd meg az Olvasónapló címen található írásokat. Ezek már eléggé régiek, nem ártana szebb felületet adni nekik, de az elrendezésük hasonló lehet. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 04:12 (CEST)[válasz]


a kép dolgához...

Azt én a neten találtam, jó 4-5 éve. Valamelyik egyetem (tán a debreceni) honlapján volt. De azóta szerintem már leszedték. Azóta én őrizgetem, tegnap elküldtem a lányomnak, aki feltöltötte valami internetes fotoblogba, ahonnan én megint leszedtem és töltöttem/tettem/ volna fel ide, a Wikikönyvekbe. Most ki a tulaja akkor ennek a képnek? A fényképész már rég meghalt, akár a képen látható emberkék... :D Vagy a lányom kinevezhetem tulajnak? :DD


és még egyet szeretnék kérdezni... hogy kell olyat szerkeszteni - nem tudom pontosan a nevét -, hogy egy oldalon BELÜL keletkezzék a hiperlink (vagy mi) Tehát van egy kifejezés, amire rákattintva a gép egy másik alponthoz ugrik. (tehát kicsit mint a lábjegyzet (jegyzetek) funkció.) Nem tudom, elég érthetően adtam-e elő... már nézegettem a szerkesztési útmutatókat, találtam is valamit Belső hivatkozás alatt, de valahogy nem jön össze... (van a Logosz színre lép-en belül 13 római számmal jelzett pont. Ezek bővebb kifejtésre kerülnek. De elég távol esnek az utolsó pontok a célkijelölő felsorolástól. Ezt szeretném kicsit meggyorsítani ezzel az oda-vissza ugrálással. A Wikipédia tele van ilyenekkel...de az mindig egy másik lapra ugrik akkor. Nekem a lapon belül kéne...

Amúgy meg köszi még egyszer oda meg vissza is (időben értve!), hogy így "pátyolgatsz" ....

Nem igazán értem, hogy milyen hivatkozásra gondolsz, de összesen három ilyet lehet készíteni:
  1. a.) A belső hivatkozás: amikor kijelölöd a hivatkozási részt és kettős szögletes zárójelek kötté (belső hivatkozás) teszed.
b.) Lapon belül is hivatkozhatsz belső hivatkozással #a kép dolgához..., tehát egy 2ös keresztet kell tenni.
  1. Külső hivatkozás: hivatkozás címe

? Ha a ref-ek között elhelyezett mondatokról beszéltél, akkor ahhoz nem kell hivatkozás mert ha a kis kék számra kattintasz az levisz a jegyzetekhez. A jegyzetekből a felfelé mutató nyílra kattintva, visszatérhetsz oda ahol abbahagytad az olvasást.


most jut eszembe...

Vagy van egy "bé" tervem.. nem kell a képet feltölteni a Wikikönyvek oldalára... csak egy linket szerkesztek, ami rávezet a lányom fotoblogjára és így lesz a kép megtekinthető. Ez ellen van szerinted a Wikinek valami kifogása?

WiZ Vitalap 2012. október 14., 12:23 (CEST)[válasz]

? A netről (bármikor) leszedett képeket itt és a Commonsban sem szeretik, a régi kép azt jelenti nálunk, hogy az ismert szerzője több mint 70 éve halott.

A "B" terved megvalósítható, de nem egy blogra kellene mutatnia, hanem a képet eredetileg tartalmazó honlapra. Ha viszont azt megtalálod (pl.:a kép neve alapján), akkor kérhetsz tőlük engedélyt a wikis felhasználásra. Ehhez a Segítség menüben találsz levélmintát is. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 19:09 (CEST)[válasz]


Üzeneted van

a vitalapomon! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 19:28 (CEST)[válasz]


Re:Bárczi képe

Ha megkapod az engedélyt (e-mail-t), akkor azt egy allapodra kell tenni és a kép lapján egy linket tegyél az engedélyre.

Amit itt 2 sorral feljebb látsz az egy szakacím és lesz neki szerkje. Vagyis nem kell az egész oldalt megnyitni ahhoz hogy szerkeszthessük. Írsz egy címet, kijelölöd és a szerk ablak feletti gomsorba a nagy A-ra kattintasz.

Persze hogy jó ha a vitalapomra írsz, akkor jelzi a program, hogy üzenetem van. Ha viszont itt válaszolsz, vagy teszel fel kérdést a saját lapodon, azt nem jelzi. Tegnap csak véletlenül vettem észre (a friss változtatásokban), hogy írtál. Ezért mondtam,hogy tegyél egy linket ilyenkor a lapomra, mint ahogy ezt én is megtettem. Elég csak annyi is, hogy "üzenet nálam" és az aláírásod.

Régebben a szerk.ablak felletti gombok így néztek ki:

A formázást és az aláírást is segítik a szerkesztőablak feletti gombok.

Ha az egeret a gombra teszed, megjelenik egy rövid tájékoztató szöveg.

Ezek segítségével lehet:

  1. = Félkövér szöveg,
  2. = Dőltbetűs szöveg,
  3. = Belső hivatkozás,[[ ]],
  4. = Külső hivatkozás (ne felejtsd el a http:// előtagot)
  5. = Alfejezetcím, (== ==),
  6. = Fájl (pl. kép) beszúrása,
  7. = Fájlhivatkozás, (Média:) Peldaegyketto.ogg
  8. = Matematikai képlet, (LaTeX),
  9. = Hagyja figyelmen kívül a wiki formázást,
  10. = Aláírás időponttal, (-~~~~),

11. = Vízszintes vonal, (ritkán használd),
12. = Átirányítás,
13. = Áthúzott szöveg,
14. = Apróbetűs szöveg,
15. = Írógép-szöveg,
16. = Forráshivatkozás,
17. = Forráshivatkozás lábrész,
18. = Sablon,
19. = Jobbra igazított bélyegkép

Sajnos valaki a nagy részét kiszedte, de ami megmaradt az használható. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 15., 03:04 (CEST)[válasz]


Fejlemények Bárczi képe ügyében

Kedves KeFe!

Kezdődik a keverés... Kaptam választ Debrecenből, az ottaniak - az egyik tanszék, a nyelvészeké - nem is tud arról, hogy vannak/voltak fenn képek tőlük Bárcziról. Mondták, keressem a legfőbb dirit vagy kit. Megtörtént. Semmi válasz eddig. De írtam az ELTE-re is, hasonlóképp jártam. Persze, lehet, holnap lesz csak, hogy elolvassák. Más. Ha ábrát akarok feltölteni a saját gépemről - én készítettem sk per Word -, akkor milyen útvonalat kell megadni? Tudnál egy példát írni?

Köszi, hogy ilyen jól birod a nyaggatást. Feltöltöttem ma a Bevezetést. Ha elolvasod, lehet aszondod, ilyen marha sincs, mint én a világkerekségen...:DD

Üdv:

WiZ Vitalap 2012. október 15., 20:56 (CEST)[válasz]

Kép beillesztése

A Fáj felküldése menüpontban tudod felküldeni a fotóneve.jpg vagy fotóneve.png fájlokat (képeket).

Ez után menj arra a szócikkre és a megfelelő helyre (ahová be szeretnéd illeszteni), írd be az alábbiak szerint:

Jel Jelentés
Így írd be: [[Fájl:a képneve.jpg|thumb|200px|elhelyezés|képaláírás]]
Kép: vagy Fájl: ezzel tudatod a programmal, hogy kép beillesztése következik
kép neve.png amit a feltöltéskor megadtál képnévnek...(Lehet még: gif, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga.)
| ez egy elválasztó karakter (Alt+124 a számbillentyűzeten)
|thumb keretet ad, és lehetővé teszi a képaláírást (Lehet még: |bélyegkép)
|200px a kép szélességi méretét állíthatod ezzel, az arányok maradnak.
|elhelyezés |left = balra, |center = középre, |right = jobbra
|képaláírás Ide írd a szöveget, amit a kép alatt szeretnél látni.
[[ ]] kapcsos zárójelek közé kell tenni (beírás után jelöld ki és kattints a szerkesztőablak feletti 3. gombra)

Nézd meg az általad készített példa.jpg-t is. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 03:17 (CEST)[válasz]


Kedves KeFe!

Én beadom a Wikinek lassan a felmondásom, mert
1) vagy én vagyok nagyon hülye ehhez a géphez
2) vagy ők bonyolítanak túl valamit annyira, hogy már kisbaltával szeretném hasogatni legszívesebben a gépet.
Kb 14-szerre futok neki már ennek a képfeltöltésnek saját gépről.
Hidd el, úgy járok el - biztos hogy nem -, ahogy leírtad meg ők is leírják.
A kép Power Point Presentation-ből lett kiszedve, saját gyártmány, most PNG-ként van mentve a saját gépen. GFDL-licencet választottam a feltöltéskor.

Itt azt írod .PNG-ként van elmentve

Beírni a célhoz pedig...hát azt írtam amit adtál, hogyaszongya
Fájl:Arany balladái az Évkörre vetítve.png
Arany balladái az Évkörre vetítve
Ebben te látsz hibát? Itt meg.png-ként írtad!
Most megpróbálom még egyszer, ha nem jön össze...

Vagy az, hogy sikeres-e vagy sem a képfeltöltés, nem azonnal lesz látható?

nos, nem jön össze... biztos eltolok valamit

üdvözöllek:

WiZ Vitalap 2012. október 16., 13:24 (CEST)[válasz]


Utóirat. Megint megpróbáltam, ez a pirossal írt hibaüzenet: "A fájl kiterjesztése („.jpg-thumb-200px-közép-Arany_balladái_az_Évkörön--”) nem egyezik meg az észlelt MIME-típussal (image/png). Itt azt hiszem túl bonyolítottad

Előbb a baloldali menüben keresd meg a Fájl feltöltése gombot, kattints rá, kapsz egy táblát - ahol van egy Tallózás gomb, ha rákattintasz máris a saját gépeden vagy. Itt keresd meg a képedet és duplán kattints, vagy alul a mentés gomb használatával töltsd be.
Amikor a Tallózás gombbal megkeresed a képet és rákattintasz a felső sorba beírja a fájl nevét és kiterjesztését is. De beírja ugyan ezt az alsó mezőbe is.
Itt figyeld meg a kiterjesztést, hogy kisbetűvel jpg, png, vagy naggyal JPG, PNG van megadva...
Ez után kattints a lap alján a Fájl felküldése gombra - pár mp után megjelenik a feltöltött kép.
Ha feltöltötte, akkor lehet az irományodba elhelyezni, de csak pontosan olyan módon, ahogy a feltöltéskor mutatta.
Ha így sem megy, akkor próbáld meg az ékezeteket leszedni feltöltéskor - az alsó sorban felajánlott nevéből és a kiterjesztésre is figyelj.
Ha így sem megy - csak úgy tudok segíteni, ha elküldöd nekem e-mailbe - én majd feltöltöm.
u.i.: Megnéztem - Nincs feltöltve valóban! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 15:21 (CEST)[válasz]

még mindig képfeltöltés

Ez egy alcím, alfejezetcím, szakasz, bekezdés nevezd ahogyan akarod, de ne írj cím nélküli üzeneteket - egyrészt azért mert ronda és követhetetlen lesz a lapod (és az enyém is), másrészt ha válaszolok (vagy Te válaszolsz), nem kell megnyitni az egész lapot, Elég ha a [Szerkeszt] fülre kattintasz. Ha másként nem megy a baloldali menüben Kattints az "Új szakasz" pontra, vagy a vitalap tetején látható "Ü Z E N E T E K :" -re - Ott írj egy rövid címet a felső sorba, majd a nagyobb dobozba kattintva írd az üzenetedet. Köszönöm. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 17., 04:40 (CEST)[válasz]

téma: még mindig képfeltöltés Ez nem alcím, így nem jó!KeFe

jé, tudok betűszínt váltogatni?

És amikor a kettős zárójelet megnyitod, akkor után közvetlen azt írod, hogy file? vagy fájl (a megadott helyesírással?) Avagy nem is kell beírni olyat?

Üdv: WiZ Vitalap 2012. október 16., 15:51 (CEST)[válasz]

Lehet Fájl:, Kép:, Image:, de a szerk ablak feletti 6. képre kattintva a kijelölt képnevet ellátja a FÁJL: szóval és a belső hivatkozással is.

Akarta a fene...

/Bevezetés

A könyv címe legyen rövid, ha lehet. De készíthetsz egy címlapot is egy rövid névvel a többi pedig ennek al-lapja lesz.  Példa: 

Az "Arany balladái asztrálmitikus szemszögből" lehet a "Bevezető" alcíme, vagy mint már az előzőekben is bemutattam, egy főcím sablonban is elhelyezheted, így minden lapon látható lesz.

A bevezetőbe tettem egy alcímet és hogy értse az olvasó hogy miről is van szó, hiszen nem várhatjuk el mindenkitől, hogy ilyen mélységig ismerje a témát (hiszen azért olvassa el hogy tanuljon) - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 03:46 (CEST)[válasz]


Sorrend, képfeltöltés

, belső hivatkozás

Kedves KeFe!

Azt hiszem, először fel kéne tölteni mind a 12 elemzést, de az már biztos, hogy ez lesz a címe, hogy "Akarta a fene..." Most ennek nem ártana egy olyan alcímet kölcsönözni, hogy Arany balladái asztrálmitikus kutatások fényében - és árnyékában, tényleg valahogy úgy, hogy ez a szöveg jelenjen meg az összes elemzés fejlécén. (Wordben simán megoldom)

Töltsd fel őket és készíts sablont úgy, mint ahogyan én tettem a Tetemre hívásnál is. Ha valami nem megy írd le és segítek. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 17., 04:43 (CEST)[válasz]

A főcímet át kéne változtatni arra, hogy Akarta a fene...és alcímnek kéne az, hogy Arany János balladái asztrálmitikus kutatások fényében - és árnyékában.

És ez az alcím kéne, hogy megjelenjék minden elemzés - + Bevezetés előtt - is. De ezek még távoli dolgok.

Üdvözlet 2012. október 18., 08:27 (CEST)

A tizenkét ballada közlési sorrendje lehet, hogy mindegy, nagyjából két út áll előttünk
1) vagy kronológiai sorrendet tartunk
2)vagy az évköri rendben haladunk. (minden ballada kapcsolható az év köréhez és így időpontokhoz, most ebből is kialakul egy sorrendiség.) Tényleg nem tudom, melyiket preferáljam, de azt hiszem, az évkörit fogjuk, mégpedig a Mátyás anyjával fogjuk indítani sort. (kört)
Nekem megvannak az elemzések már, csak a "baj" az, hogy van hozzájuk csomó kép, illusztráció. :Erre nem számítottam, hogy ekkora cirkusz lesz belőlük. Illetve amint látod, a Tetemre-híváson is bütykölgetek néha-néha. (A legismertebb, legrejtélyesbb, legnagyobb talány... de egy ideje tudom már, hol a nyitja...)
Lehet, a képeket neked kéne majd beilleszteni a szövegekbe...már amelyiket.
Van köztük minden féle-fajta.
Nézd meg a feltöltött képeidet, nyisd meg szerkesztésre a lapot és ez alapján neked is fog menni

Ha megadod a mél-címedet, elküldöm ezt, amivel ma küzdöttem.

Kattints a Vitalapomra, a ball oldali menüben kattints az "E-mail küldése ennek a szerkesztőnek"

Más. A logosz színre lép alfejezetben van az a 0-XIII-ig terjedő tizennégy alpont vagy bekezdés, nekem 8, hogy hívod. Mikor kitűztem a célt, hogy akkor válaszoljuk meg, akkor szerkesztettem hozzájuk belső hivatkozást#-tel. Két napja működtek vígan. Mára már csak úgy, hogy a Tartalomjegyzékes szövegdobozt ha megnyitom, akkor ugrik ahhoz a kérdéses alponthoz. Kérdés: ha a szavakra kattintasz, nem működik egy se. Pedig nem csináltam velük semmit. Ennek mi lehet az oka?

Nézd meg most, aztán szerk,nézetben meglátod hogy kell ezt csinálni, de felhívom a figyelmedet a XII.-re külön is, mert azt egybe írtad.

Üdv: WiZ Vitalap 2012. október 16., 20:07 (CEST)[válasz]

Archívum

Készítettem neked egy Archívumot, hogy a régi bejegyzéseket tárolni tudd, így a vitalapod nem kell srolozni hosszasan, hogy az utolsó bejegyzést olvashasd és bármikor visszakeresheted a régi bejegyzéseket az Archívumba. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 04:33 (CEST)[válasz]

Szünet

Kedves János! Kb. 1 hétig nem leszek net-közelben - elutazom. Ha eközben felmerülnének gondjaid, írd a vitalapomra, ha mégis hozzájutok egy számítógéphez, vagy hazaérve megválaszolom. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 18., 02:56 (CEST)[válasz]

Az oldal(ak) főcíme

  • Az oldalak főcímét, egyben az oldalszínét is meghatározza a "főcím" sablon! Ilyet Te is készíthetsz, ha azok amelyeket én csináltam nem felelnek meg neked. *A jelenlegi főcím így néz ki: {{Arany02-főcím}} Ezt kell alkalmazni a lap tetején. Eredménye a következő lesz:

Arany balladái asztrálmitikus kutatások fényében – és árnyékában

Archív01


Előző oldal: Arany János: Zách Klára « » Következő oldal: Akarta a fene


  • Ha a lap színét nem akarod alkalmazni (pl,: a jegyzetekre), akkor egy </div> karaktersort kell beírni. Ajánlatos az alcímeket is letiltani, a könnyebb olvashatóság kedvéért:

__NOTOC__ Ez a karaktersor letiltja/nem jeleníti meg a tartalomjegyzéket.

További jó munkát kívánok - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 27., 13:19 (CEST)[válasz]

Kép beillesztése

A Fáj felküldése menüpontban tudod felküldeni a fotóneve.jpg vagy fotóneve.png fájlokat (képeket).

Ez után menj arra a szócikkre és a megfelelő helyre (ahová be szeretnéd illeszteni), írd be az alábbiak szerint:

Jel Jelentés
Így írd be: [[Fájl:a képneve.jpg|thumb|200px|elhelyezés|képaláírás]]
Kép: vagy Fájl: ezzel tudatod a programmal, hogy kép beillesztése következik
kép neve.png amit a feltöltéskor megadtál képnévnek...(Lehet még: gif, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga.)
| ez egy elválasztó karakter (Alt+124 a számbillentyűzeten)
|thumb keretet ad, és lehetővé teszi a képaláírást (Lehet még: |bélyegkép)
|200px a kép szélességi méretét állíthatod ezzel, az arányok maradnak.
|elhelyezés |left = balra, |center = középre, |right = jobbra
|képaláírás Ide írd a szöveget, amit a kép alatt szeretnél látni.
[[ ]] kapcsos zárójelek közé kell tenni (beírás után jelöld ki és kattints a szerkesztőablak feletti 3. gombra)

Engedély

Hozd létre (kattints az itt látható linkre) a Engedélyek és másold be az e-mail üzenetet!

Az üzenet fejrészéből írd át a mailcímeket olyan módon, hogy azok érthetőek maradjanak, de a címvadász bot-ok ne ismerjék fel e-mail címként: Pl.: sárkány.j@xxxmail.hu = sárkány pötty j kukac xxxmail pont hu

Ha ez kész, akkor a kép lapjára/vitalapjára is add meg ennek az oldalnak a linkjét: (Pl.:Engedély) - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 28., 03:53 (CET)[válasz]


Köszi a választ, ... de a saját mélcímemet is írjam oda? (Ha valaki ki akarja deríteni, hogy tényleg van-e ilyen engedélyem, akkor nem engem fog kérdeezni, hanem azt, aki kiadta... De persze odaírhatom az enyémet is...WiZ Vitalap 2012. október 29., 16:46 (CET)[válasz]

Nem értelek!

Mi indokolja az Akarta a fene... címet? Jelenleg semmi és gondolom még nagyon sokan nem fogják érteni, miért adtad ezt a címet. Ezért bátorkodtam beilleszteni azt az anekdotát - mert az megmagyarázza, indokolja és színesíti a lapot is. Én már 2 szer beírtam, Te pedig mindkét alkalommal kitörölted - miért? - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 28., 04:04 (CET)[válasz]

Kedves KeFe!
Ennek a kérdésnek az a magyarázata, hogy erre az anekdotára kitérek én is - szerves részét képezi az írásnak, de annak helye - most ezt hadd ne magyarázzam már részletesebben - nem a Bevezetésben van úgy stilárisan-esztétikailag stb, nem akarom fokozni, hanem később. Egyébként mivel csak anekdotáról van szó, lehet, nem is igaz,azaz nincs semmi valós alapja. Illetve elég biztosnak tűnik, az nem valós alapokon nyugszik. Nem volt olyan szituáció - legalább is az életben nem. Egy feljegyzést tett állítólag egy saját szövegéhez írt elemzés margójára (talán a Tetemre-hívásra?! - ezt én sem tudom pontosan), amely elemzésben - ki lehet találni és innen Te is jól ismered - szájába akart adni az elemző Aranynak dolgokat - és erre írta az ominózus mondatot.
Egy dolog, mondom, a szépséghiba: nincs meg a lapszéli feljegyzés. Ennek jobb és részletesebb megmutatására belinkeltem valamit, annyira nem lényeges az elemzésekhez, megállnak enélkül is.
Tehát köszönöm, hogy próbáltad Te is magyarázni, amit én is, de most, kérlek szépen, azt hadd tegyük már - mármint ennek az anekdotának (igazából apokrif és pszeudo-anekdotának) magyarázatát máshová a szövegbe. Egyébként az annyira-annyira ismert (én azt ötödik osztályos korom óta tudom és ismerem, környezetemben - mind valós, mind virtuális-internetes környezetemet értve - nem is tudok felmutatni senkit, aki ne hasonlóképp lenne ezzel. Tehát kicsit fölöslegesnek (szájbarágásnak) érzem annak örökös ismételgetését. illetve károsnak is, mivel azt a képzetet kelti - már, akiben -, hogy a költő-író szövegeihez más hitelt érdemlően nem is tud hozzászólni, mint maga a szerző. Ez veszélyes az irodalomértelmezések tekintetében. :(Gyakorlatilag az összes elemző-értelmező menjen melegebb éghajlatra, minek erőlködnek, úgyse jönnek rá, mit is akart mondani azzal vagy azzal...)
Nos, ezekre akarok kicsit (vagy nagyon?) rácáfolni, de nem úgy, hogy azt mondom, ezzel meg ezzel ezt és ezt gondolt /akarta kifejezni/ Arany. Legalább is a Tetemre-hívásban úgy érzem (és már egyre rtöbben érzik ezt velem), hogy eléggé eltalálom ...szarva közt a tőgyit. (tehát hogy ráhibázok dolgokra, amit nagyon Arany maga se vitatna, bár lehet, ezért a mondatért fel is négyelhetnének pl irodalomtanszékek előtt...)
Tudom, kicsit fából vaskarika, de ...erről szól a szövegem...


WiZ Vitalap 2012. október 28., 12:01 (CET)[válasz]

Szerintem nem így van! Adtál egy címet, amelyet valamilyen módon indokolni kellene már a cím megjelenése után. Mert ott merül fel az olvasóban,hogy miért pont ezt a címet adtad. Az teljesen lényegtelen, hogy igaz-e az anekdota, akár igaz - akár nem - innen származik a cím! Ezért ott kell megmagyarázni.
Természetesen a fentiek csak az én véleményem, ha nem akarod nem kell ott megjelennie, de azért valahol tüntesd fel - ha kérhetem. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 29., 09:55 (CET)[válasz]

A bárdok

A vers2 sablon szolgál arra, hogy két oszlopban jelenítsük meg a verset, egy oszlop esetén csak a vers sablont használd. Most úgy formáztam,hogy a jegyzetek kívül esnek a lapon, ha így nem tetszik, akkor a div-eket távolítsd el.

Arany János: A walesi bárdok cím hibás, mert nem hagyunk helyet a kettőspont után. Helyesen: Arany János:A walesi bárdok, de mert készítettünk egy címlapot is az egésznek, ezért oda kell írni: Akarta a fene/Arany János:A walesi bárdok ‎ez így nem túl szép, ezért egy csőbe rakjuk: Így Arany János:A walesi bárdok

Én most rendbe raktam a neveket és a lapozókat is, csak máskor erre figyelj. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 29., 09:55 (CET)[válasz]


Kedves KeFe!

Láttam, hogy két oszlopba szerkesztetted a zách Klárát is... Azt a következő esztétikai ok miatt tördeltem 1-be: mert páratlan (23) vsz-ból áll és ezért, ha párhuzamosan futtatod, akkor egy kilóg a végén, ami nem szép.
A walesi bárdoknál ugyanez a helyzet, az 31 vsz-os... Nem szép, inkább kéne egy oszlopba...
Másik kérdés: az, hogy most az összes irományom a hamarosan törlésre szánt iratok mappájába teszi a rendszer, az annak "köszönhető", hogy feltettem azt a Polenov-képet? (Írtam Moszkvába engedélyért is, de még nem válaszoltak, amúgy a szerző 1927 óta halott, a képe a Tretyakov galériában van, amit volt merszem berakni... (Mivel ha te Rubensszel sikerrel jártál, akkor nem tudom, én miért botlok ekkorát ezzel az orosszal, hogy mindjárt törölni akarja a Wiki az összeset, amit írtam...) Már nem tudom, milyen licenszet választottam, vagy azt nem lehet utólag módosítani?
Nem! Szerintem félreértesz valamit, de azért majd én is utána nézek.
Licencet lehet utólag is módosítani, de majd megnézem ezt is. Ha a szerző 1927-ben halt meg akkor 27+70=97, vagyis 1998 január 1-től közkincs a kép.

Akkor ez jó hír, mert 80%-a közkincs akkor, amit fel akarok rakni illusztrációnak. Régi metszetek, grafikák, festmények múzeumoktól. De az komolyan nem baj, hogy bár halott 70 éve a festő, de a képe egy múzeum tulajdona? (Ha én múzeum lennék, lehet idegesítene kicsit, hogy máshol is láthatni a bennem kiállított darabokat, mint az én falaimon belül és így elesek bevételtől.) Vagy megint rosszul gondolok valamit?
A múzeumok képei nem közkincsek szerintem sem - én egy fotós által készített képre gondoltam KeFe
A Bárczi-képhez van engedélyem, de az azért bonyolult kicsit, mert az PDF-file és nem egyszerű szöveg.
Pedig nem azt kell írni, hogy van engedélyem, hanem azt kell bemásolni az engedélyek lapra, amit válaszoltak - szó szerint. Csak az e-mail címet szoktuk kicsit átírni, hogy a címkereső robotok ne ismerjék fel. Üdvözöllek: - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 29., 16:20 (CET)[válasz]

Üdvözöllek: 80.99.141.204 2012. október 29., 14:53 (CET)[válasz]

Megnéztem

Kérlek olvasd el figyelmesen amit fent a lapodra írtam a címekkel kapcsolatban. Arra már nincs energiám,hogy az egyszer kialakított formátumot újra átnézzem és javítsam. Reggel megcsináltam és végig lapoztam, akkor minden rendben volt. Senki nem akarja törölni a munkádat, ha mégis ilyen akadna, az úgyis megvitatja veled, vagy legalábbis szólni fog, hogy milyen kifogásai vannak.

Én a hibás címeket átneveztem és az automatikusan létrejövő átirányításokat jelöltem törlésre. Ez olvasható a törlésre váró lapokon is. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 29., 17:02 (CET)[válasz]

Kedves KeFe!

Oké, felfogom én, csak kicsit lassan! Akkor most csak a központi címre =(Akarta a fene...) való visszalépéssel tud az ember "közlekedni" az egyes szövegek között, ha jól értem. Majd akkor megcsinálom valahogy az oldalak közötti átvezető ugrást, mert úgy látom, azok nem működnek most többé...

WiZ Vitalap 2012. október 29., 17:11 (CET)[válasz]

Képekről

A képek licencét változtasd meg, ha engedélyt kaptál - attól még nem a tiéd a kép. Az általad feltöltött képeknél helyezd el az "Összegzés"t és értelem szerűen töltsd ki a megfelelő rovatait. A kitöltéshez a sablonon található információk nyújtanak segítséget, és egy másolható mintát is találsz benne:


Kedves KeFe!

Csak a Bárczi-képre vonatkoztassam ezt, amit írtál? (Mivel képekről beszélsz...)
Mikor ki kell választani a licencet a képfeltöltéseknél, akkor milyet, melyiket válasszam? (Ezen dilemmáztam - most mintegy közkincssé tettem az "öreget")

Üdv: WiZ Vitalap 2012. november 1., 10:59 (CET)[válasz]

Másolható minta

Összegzés

{{Információ
| leírás         = 
| forrás         = ha az internetről töltötted le, adj linket magára a képre, és arra a weboldalra is, amin a kép látható. 
| dátum          = 
| helyszín       = 
| szerző         = 
| feltöltötte    = 
| engedély       = adj linket az engedélyre
| más változatok = 
}}

Nézd meg és töltsd ki rendesen az alábbi linken látható kép adatait, majd a többi feltöltött képedet is hasonlóan javítsd. Fájl:Bárczi egyetemi kinevezése és eskükje.JPG A kép neve hibás (eskükje), kérni kell a javítását az admintól.

 - Üdv. » KeFe «  vitalapom 2012. november 1., 03:35 (CET)[válasz]


Ismét a képekről

Amikor innen kimásolod a fenti zöld mintát, azt ne nyisd meg szerkesztésre, mert úgy bennmarad a "pre" és nem működnek a linkek. Ha sajátkép vagy régi, akkor közkincs, ha engedélyes, akkor GFDL - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 5., 02:49 (CET)[válasz]