„Szakácskönyv/Előételek/Meleg előétel” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
:A sütőt 230 fokra melegítjük fel. A gombát megtisztítjuk, megmossuk. A tönkjét kiszedjük, és 60 grammot robotgépben finomra aprítunk, (vagy késsel ). Tálba öntjük az olajat, és a gombakalapokat addig forgatjuk benne, míg mindenütt olajosak nem lesznek. Sütőlapra helyezzük domború felükkel lefelé egymás mellé, majd ezt is félretesszük.
 
:A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk; a vajat közepes hőfokon felolvasztjuk. Ebben a hagymát kb. 3-4 percig pároljuk, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a felaprított gombatönköt, és további 2 percig dinszteljük. Ekkor beletesszük a zsemlemorzsát, a borsot és az aprított petrezselymet, majd mindezt jól összekeverjük. Végül levesszük a serpenyőt a forró tűzhelyről. A sajtot felkockázzuk, és a masszába keverjük.
 
:Minden gomba kalapjára 1 teáskanállal teszünk belőle. A töltött gombákat kb. 10 percig sütjük, míg forrók és barnás színűek nem lesznek. Közben a petrezselyemszálat megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezzel díszítve a kész gombát máris tálaljuk. Finom előétel vendégeknek, de fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Finom előétel vendégeknek, de fogyókúrázók is fogyaszthatják.
|}
 
210 308

szerkesztés

Navigációs menü