„Szerkesztővita:Sárkány János” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
KeFe (vitalap | szerkesztései)
68. sor: 68. sor:




Ha a Wikipédián szerepel nyugodtan rakd ki[[Fájl:Fájl:Le droit du Seigneur-Wassilij Polenow.jpg|right|100px]]
Ha a Wikipédián szerepel nyugodtan rakd ki. A WP-ből hozd át a képet és az ottani leírást - licencet is. Másolással is megoldható.[[Fájl:Fájl:Le droit du Seigneur-Wassilij Polenow.jpg|right|100px]]
[[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. november 21., 21:02 (CET)
[[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. november 21., 21:02 (CET)

A lap 2012. november 21., 21:06-kori változata

Archívum: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Üdvözöllek Kedves Sárkány János! a Magyar Wikikönyvekben!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek-szövegének formai lehetőségeiről, vagy új Wikikönyv készítéséhez kattints Segítség, Gyorstalpaló, vagy a Wikikönyvek lapokra, ahol nagyon sok útmutatót, és segítő lapot találsz. Kísérletezz a homokozóban, itt mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy Wiki. Sok-sok étel, ital és sütemény receptet találsz a Szakácskönyv-ben, és ha van(nak) kedvenc receptjeid, be is írhatod azokat a megfelelő oldalra. A receptek beírásához a "Súgó"-ban olvashatsz hasznos tanácsokat. Nézz be a társalgóba, vagy a üzenőfalra, ahol általános kérdéseket tehetsz fel, vagy megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat. További információkat a Wikikönyv kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: (~~~~). Ha kérdésed van, írd a vitalapom-ra - Amiben tudok, szívesen segítek... Kérhetsz segítséget a Társalgóban is, az alábbi gombra kattintva:

Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 12., 03:24 (CEST)[válasz]


Ü Z E N E T E K :




Kedves KeFe!

Az megoldható, hogy két kép ugyanabba a sorba kerüljön, egymás mellé? És az, hogy a szöveg körbefussa a képet, ahogy az megoldható pl. Wordben képek beillesztésekor?

Üdv: WiZ Vitalap 2012. november 7., 16:25 (CET)[válasz]

Az első kérdésedre igennel tudok válaszolni, de több tényezőtől is függ.

 Példa: 


kedves KeFe! Végül is a probléma bonyolultabb, nem fogalmaztam meg elég körültekintően. A következőről van szó. Egy versszakot idézek József Attilától, ez a lap közepén kap helyet. Ettől a versszaktól - mivel középen van - jobbra-balra van egy tenyérnyi hely még. Ezekbe a helyekbe kéne berakni egy József Attila illetve vele szembe egy Petőfi Sándor kis méretű, fekete-fehér képet. Ez szerinted megoldható? (Lásd a Híd-avatás elemzésében a Szolnoki hídon c. verset.)

Üdv:WiZ Vitalap 2012. november 8., 21:46 (CET)[válasz]


Nem csak két képet lehet, hanem akár 3-t, 4-et is. Természetesen a képek nagyságétól is függ, négy kép esetén már eléggé kicsik lesznek,de még jól láthatók. Vagyis a px számmal és a balra/jobbra paraméterrel lehet beállítani- Van még egy másik mód is: galériát kell létrehozni. Ez 4 képet (un. bélyeképet) tesz egy sorba, az 5. átkerül a következő sorba. Az alább látható módon:

Lásd: Itt!, vagy ITT!

 Példa: 

A második kérdésedre: Egy balra igazított kép esetén elérhetsz ilyen hatást is. Ez csak akkor igaz, ha a szöveg is megfelelő mennyiségű, hogy fölötte/alatta is szöveg legyen. Az igazság az, hogy én a balra igazított képeket nem kedvelem, ezért arra eléggé hosszasan kellene keresnem, hogy példát mutassak.

u.i.: Mégis találtam, de egy kicsit igazítanom kellett rajta, hogy a kérdésednek is megfeleljen Nézd meg - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 8., 20:32 (CET)[válasz]

Idézetek

Itt nézd meg! Válaszd ki melyik tetszik, a többit töröld ki. Csak próbálkoztam keret nélkülit is létrehozni. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 15., 14:34 (CET)[válasz]

u.i.: Most vettem észre,hogy a sorok között válaszoltál, ezért nem reagáltam eddig. Ha a vitalapomra írod, akkor jelzi a program, hogy üzenetem van.
De térjünk rá a "Válaszra": Szerintem a versnek középen van a helye és nem kell kitölteni a jobb és bal oldalon lévő üres helyeket.
Balra is igazíthatod a verset, ha minden áron képet szeretnél mellé helyezni, azt a <pre> és </pre> közé zárva a képet meg felette jobbra/right úsztatással helyezd el. Remélem tudtam segíteni. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 15., 14:43 (CET)[válasz]


Kérésed teljesítve

... és még megpróbáltam a helyesírásán is javítani. Azt nem állítom hogy most már nincs benne hiba, de biztosan jobb mint volt. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 20., 16:35 (CET)[válasz]


Ha a Wikipédián szerepel nyugodtan rakd ki. A WP-ből hozd át a képet és az ottani leírást - licencet is. Másolással is megoldható.

Fájl:Fájl:Le droit du Seigneur-Wassilij Polenow.jpg

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. november 21., 21:02 (CET)[válasz]