„Szerkesztővita:Sárkány János/Archívum/Archív01” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
116. sor: 116. sor:
Sajnos valaki a nagy részét kiszedte, de ami megmaradt az használható. [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. október 15., 03:04 (CEST)
Sajnos valaki a nagy részét kiszedte, de ami megmaradt az használható. [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. október 15., 03:04 (CEST)
------
------

== Fejlemények Bárczi képe ügyében ==
Kedves KeFe!

Kezdődik a keverés...
Kaptam választ Debrecenből, az ottaniak - az egyik tanszék, a nyelvészeké - nem is tud arról, hogy vannak/voltak fenn képek tőlük Bárcziról. Mondták, keressem a legfőbb dirit vagy kit. Megtörtént. Semmi válasz eddig.
De írtam az ELTE-re is, hasonlóképp jártam. Persze, lehet, holnap lesz csak, hogy elolvassák.
Más. Ha ábrát akarok feltölteni a saját gépemről - én készítettem sk per Word -, akkor milyen útvonalat kell megadni? Tudnál egy példát írni?

Köszi, hogy ilyen jól birod a nyaggatást.
Feltöltöttem ma a Bevezetést. Ha elolvasod, lehet aszondod, ilyen marha sincs, mint én a világkerekségen...:DD

Üdv:

[[user:Sárkány.j|'''WiZ''']] [[Kép:Könyv.gif|15px]] [[user vita:Sárkány.j|<sup>Vitalap</sup>]] 2012. október 15., 20:56 (CEST)

{{Tipp-kép beilleszt}}
Nézd meg az általad készített példa.jpg-t is. [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. október 16., 03:17 (CEST)

-----

:
== Kedves KeFe! ==


:Én beadom a Wikinek lassan a felmondásom, mert
:1) vagy én vagyok nagyon hülye ehhez a géphez
:2) vagy ők bonyolítanak túl valamit annyira, hogy már kisbaltával szeretném hasogatni legszívesebben a gépet.
:Kb 14-szerre futok neki már ennek a képfeltöltésnek saját gépről.
:Hidd el, úgy járok el - biztos hogy nem -, ahogy leírtad meg ők is leírják.
:A kép Power Point Presentation-ből lett kiszedve, saját gyártmány, most PNG-ként van mentve a saját gépen. GFDL-licencet választottam a feltöltéskor.
{{betűszín|Itt azt írod .PNG-ként van elmentve|000080}}
Beírni a célhoz pedig...hát azt írtam amit adtál, hogyaszongya [[Fájl:Arany balladái az Évkörre vetítve.png|thumb|200px|center|Arany balladái az Évkörre vetítve]] Ebben te látsz hibát? {{betűszín|Itt meg.png-ként írtad!|000080}}
:Most megpróbálom még egyszer, ha nem jön össze...
Vagy az, hogy sikeres-e vagy sem a képfeltöltés, nem azonnal lesz látható?

nos, nem jön össze... biztos eltolok valamit

üdvözöllek:

[[user:Sárkány.j|'''WiZ''']] [[Kép:Könyv.gif|15px]] [[user vita:Sárkány.j|<sup>Vitalap</sup>]] 2012. október 16., 13:24 (CEST)


Utóirat. Megint megpróbáltam, ez a pirossal írt hibaüzenet: "A fájl kiterjesztése („.jpg-thumb-200px-közép-Arany_balladái_az_Évkörön--”) nem egyezik meg az észlelt MIME-típussal (image/png).
{{betűszín|Itt azt hiszem túl bonyolítottad|000080}}

:: Előbb a baloldali menüben keresd meg a '''Fájl feltöltése''' gombot, kattints rá, kapsz egy táblát - ahol van egy '''Tallózás''' gomb, ha rákattintasz máris a saját gépeden vagy. Itt keresd meg a képedet és duplán kattints, vagy alul a mentés gomb használatával töltsd be.

:: Amikor a Tallózás gombbal megkeresed a képet és rákattintasz a felső sorba beírja a fájl nevét és kiterjesztését is. De beírja ugyan ezt az alsó mezőbe is.
:: Itt figyeld meg a kiterjesztést, hogy kisbetűvel jpg, png, vagy naggyal JPG, PNG van megadva...
:: Ez után kattints a lap alján a {{gomb3|Fájl felküldése}} gombra - pár mp után megjelenik a feltöltött kép.
:: Ha feltöltötte, akkor lehet az irományodba elhelyezni, de csak pontosan olyan módon, ahogy a feltöltéskor mutatta.

::: Ha így sem megy, akkor próbáld meg az ékezeteket leszedni feltöltéskor - az alsó sorban felajánlott nevéből és a kiterjesztésre is figyelj.
::: Ha így sem megy - csak úgy tudok segíteni, ha elküldöd nekem e-mailbe - én majd feltöltöm.
: u.i.: Megnéztem - Nincs feltöltve valóban! [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2012. október 16., 15:21 (CEST)
----

A lap 2012. október 17., 03:34-kori változata

Ez a lap egy archívum. Ne szerkeszd, ne reagálj ezekre a hozzászólásokra.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Kérjük, az archívumot ne bővítsd további archív adatokkal, hanem nyiss új archívumot, az aktuális dátummal ellátva. Lásd: Segítség:Archiválás.


ArchívumArchív02



Kedves János!

Észre vettem, hogy megtaláltad a törölt lap helyett készített könyvet. Igen, ilyen egyszerű, csak egymás al-lapjává kell tenni a fejezeteket - amit egy címbeli pervonallal tehetünk meg.

Az új oldalakon már javítottam a nagybetűs címeket, mert a netten ezek nem kívánatosak, kiabálásnak, udvariatlanságnak számítanak.

Ugyan csak helytelen formázás, ha nem a baloldalon kezded a sort, de a tabulátor használatára is találsz segítséget a formázási leírásokban.

A két versikét is átalakítottam ahogy kérted. Szerintem nem kellene így széthúzni, de ezt Te tudod jobban. További jó szerkesztést kívánok - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 12., 03:38 (CEST)[válasz]

Aláírásod

Szeretnélek megkérni, hogy az aláírásodat változtasd meg. Úgy kellene kinéznie, hogy legyen egy hivatkozás benne a vitalapodra is.

Itt adok egy mintát: a lapod NE nyisd meg szerkesztésre, hanem csak jelöld ki, jobb gombbal másold. Ez után a Beálítások menüpontban (az aláírásod kitörlése után) - másold be. Az alatta lévő kis négyzetben legyen egy "pipa" - Kattints rá. Ezt elszokták felejteni..., és így nem lesz megfelelő az eredmény.

[[user:Sárkány.j|'''Sárkány.j''']] * [[user vita:Sárkány.j| <sup>Vitalap</sup>]]

  • vagy ezt:

[[user:Sárkány.j|'''WiZ''']] [[Kép:Könyv.gif|15px]] [[user vita:Sárkány.j|<sup>Vitalap</sup>]]

Ez nem kötelező, csak a téged felkeresőknek segít, hogy könnyebben elérjék a vitalapod.

Így fog kinézni: Sárkány.j * Vitalap

Vagy így: WiZ Vitalap

A csillag (*) helyett tehetsz be képet, a "vitalap" szó helyet is írhatsz más szöveget (például: Posta, Levél, Levélszekrény, Üzenet, Üzenő lap, Társalgó, Ide mond, Szólj be!, Mesélj, Mit tettem? Beszéljük meg, vagy egyéb jeleket ♥♥♥, ♣♠♥, ○○○, ◘◙◘, ♪♫♪, ??? stb.) Bármit, ami a vitalapodra utal. Ha netán elsőre nem sikerülne, töröld ki, és próbáld meg újból. -

Most vettem észre, hogy a "Vendégkönyv"-et használod az üzeneteidnek. Ez nem arra való! Üzenetet a nevem után látható "vitalapom" szóra kattintva írhatsz. Ha a Vitalapom szóra kattintasz, akkor ott találsz egy zöld színű Ü Z E N E T E K : feliratot, kattints rá - adj egy címet a felső sorba és alatta máris írhatod az üzenetedet. Amit mindig alá is írunk. (A Te lapodon is megcsináltam, azt is kipróbálhatod!)

Ha a fentiekben leírt beállítást elvégzed, akkor (mint az itt is látható), neked is hasonló aláírásod lesz. Ezt a bejegyzésed végén otthagyott kurzor és a szerkesztő lap alján található 4 hullámvonalra (~~~~) kattintva helyezheted el. Illetve a szerk.lap tetején látható gombsor utolsó előtti aláírás gombra kattintva is beírható. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 12., 04:45 (CEST)[válasz]

Megjegyzéseim

Az aláírásod kitünően sikerült - gratulálok! Létrehoztam egy Középiskolai dolgozatok lapot. Kérlek ezt használd címlapnak, vagyis itt sorold fel azokat a dolgozatokat, amelyeket itt el fog helyezni. Annyi az egész, hogy mindig ez a kezdőlapja az írásaidnak és pervonallal (/)kapcsolódik hozzá a dolgozat címe. Mint ahogy ezt tetted Zrinyi esetében is.

Se a neved, se a nick neved ne írd bele a lapokba, helyette szerk. vagy szerk.megjegyz. írhatsz. A laptöriből úgy is látható, hogy ki követte el.

A két versikét megpróbáltam átalakítani, de a keretet az ambox produkálja, azt nem tudom leszedni. Ha a színe nem tetszik, vagy változtatnál rajta Segítség menüben találsz színkódokat, válaszd ki a neked is megfelelőt - másold ki jobb gombbal. Nyisd meg szerkesztésre a verseket tartalmazó lapot és a backgrundcolor kódját cseréld le a kiválasztottal.

u,i.: Majd el felejtettem: A Jegyzetek- szakaszt miért törölted? Hiszen annak pont az a funkciója - ti.: elkülöníti a szöveget a jegyzetektől, de a szövegben a számokra kattintva a jegyzetekhez ugorhatsz és a jegyzetekből a felfelé mutató nyílra kattintva visszatérhetsz oda ahonnan elindultál. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 13., 14:33 (CEST)[válasz]

Pár válasz amúgy kutyafuttában

1) nem én írtam a zrínyis dolgozatot, csak belejavítottam egy helyen helyesírásilag. A szerzőt még csak nem is ismerem (legalább is nem tudok senkiről a környezetemben, hogy ő lenne az) 2) nem látom, hogy a két lap - az enyém és az általad létrehozott Középiskolai dolgozatok - összefüggenének és egymásból elérhetők lennének, de ez nem is zavar. 3) Az inkább, hogy "kívülről" az internetről ha rákeresek a dolgozatomban előforduló szókapcsolatra - pl erre, hogy "Nyílt levél Pálfi Ágneshez" - a keresőm semmi találatot nem hoz. Ez pedig - egyelőre - egy nyílt levélnek készül, bár van még 12 ilyen szintű balladaelemzésem, amit úgy félig tudomásul vesznek egyéb hatalmasságok, félig meg nem ... (ezen szeretnék most változtatni, azért csinálom az egészet, és persze, jutnak eszembe még lényeges dolgok, azért ilyen "macerás" és sziszifuszian lassú a munka) 4) ha az Arany-versre vonatkozó lábjegyzetek törlését firtatod a Jegyzetek törlésének a miértjére kérdezve, akkor annak az a prózai oka, hogy ezekre a pontokra magában a szövegben térek ki. Amúgy más jegyzetet (úgyis mint <"ref"> )nem töröltem.

Üdvözlet Szolnokról WiZ Vitalap 2012. október 13., 18:15 (CEST)[válasz]

  1. Bocs, hogy nem néztem meg a laptörit.
  2. Most már láthatod a lapok tetején
  3. A Gugli csak néhány nap esetleg néhány hét múlva indexeli, de most alcímként jelöltem meg - így nagyobb az esély rá, hogy kereshető lesz.
  4. A Jegyzetek alcímet törölted ki és ott maradtak az egyenlőség = jelek, javítottam.
  5. Nem! Nem vagyok admin, bár már többször felkértek rá. A kép feltöltéshez nem kell admin engedélye, de a regisztrációt követő néhány napon nem engedélyezett a feltöltés az új szerkesztők részére. Olvasd el a feltöltésre vonatkozó szabályokat. Aztán kattints a jobboldali menüben a Fájl feltöltése pontra. Az ott leírtakat tartsd be!
  6. Ha vannak még ilyen, vagy hasonló dolgozataid - töltsd fel azokat is. A mai naptól már a Középiskolai dolgozatok a kezdőlap/címlap, tehát az alábbiak szerint kell eljárni:

Ha van időd rá, nézd meg az Olvasónapló címen található írásokat. Ezek már eléggé régiek, nem ártana szebb felületet adni nekik, de az elrendezésük hasonló lehet. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 04:12 (CEST)[válasz]


a kép dolgához...

Azt én a neten találtam, jó 4-5 éve. Valamelyik egyetem (tán a debreceni) honlapján volt. De azóta szerintem már leszedték. Azóta én őrizgetem, tegnap elküldtem a lányomnak, aki feltöltötte valami internetes fotoblogba, ahonnan én megint leszedtem és töltöttem/tettem/ volna fel ide, a Wikikönyvekbe. Most ki a tulaja akkor ennek a képnek? A fényképész már rég meghalt, akár a képen látható emberkék... :D Vagy a lányom kinevezhetem tulajnak? :DD


és még egyet szeretnék kérdezni... hogy kell olyat szerkeszteni - nem tudom pontosan a nevét -, hogy egy oldalon BELÜL keletkezzék a hiperlink (vagy mi) Tehát van egy kifejezés, amire rákattintva a gép egy másik alponthoz ugrik. (tehát kicsit mint a lábjegyzet (jegyzetek) funkció.) Nem tudom, elég érthetően adtam-e elő... már nézegettem a szerkesztési útmutatókat, találtam is valamit Belső hivatkozás alatt, de valahogy nem jön össze... (van a Logosz színre lép-en belül 13 római számmal jelzett pont. Ezek bővebb kifejtésre kerülnek. De elég távol esnek az utolsó pontok a célkijelölő felsorolástól. Ezt szeretném kicsit meggyorsítani ezzel az oda-vissza ugrálással. A Wikipédia tele van ilyenekkel...de az mindig egy másik lapra ugrik akkor. Nekem a lapon belül kéne...

Amúgy meg köszi még egyszer oda meg vissza is (időben értve!), hogy így "pátyolgatsz" ....

Nem igazán értem, hogy milyen hivatkozásra gondolsz, de összesen három ilyet lehet készíteni:
  1. a.) A belső hivatkozás: amikor kijelölöd a hivatkozási részt és kettős szögletes zárójelek kötté (belső hivatkozás) teszed.
b.) Lapon belül is hivatkozhatsz belső hivatkozással #a kép dolgához..., tehát egy 2ös keresztet kell tenni.
  1. Külső hivatkozás: hivatkozás címe

? Ha a ref-ek között elhelyezett mondatokról beszéltél, akkor ahhoz nem kell hivatkozás mert ha a kis kék számra kattintasz az levisz a jegyzetekhez. A jegyzetekből a felfelé mutató nyílra kattintva, visszatérhetsz oda ahol abbahagytad az olvasást.


most jut eszembe...

Vagy van egy "bé" tervem.. nem kell a képet feltölteni a Wikikönyvek oldalára... csak egy linket szerkesztek, ami rávezet a lányom fotoblogjára és így lesz a kép megtekinthető. Ez ellen van szerinted a Wikinek valami kifogása?

WiZ Vitalap 2012. október 14., 12:23 (CEST)[válasz]

? A netről (bármikor) leszedett képeket itt és a Commonsban sem szeretik, a régi kép azt jelenti nálunk, hogy az ismert szerzője több mint 70 éve halott.

A "B" terved megvalósítható, de nem egy blogra kellene mutatnia, hanem a képet eredetileg tartalmazó honlapra. Ha viszont azt megtalálod (pl.:a kép neve alapján), akkor kérhetsz tőlük engedélyt a wikis felhasználásra. Ehhez a Segítség menüben találsz levélmintát is. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 19:09 (CEST)[válasz]


Üzeneted van

a vitalapomon! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 14., 19:28 (CEST)[válasz]


Re:Bárczi képe

Ha megkapod az engedélyt (e-mail-t), akkor azt egy allapodra kell tenni és a kép lapján egy linket tegyél az engedélyre.

Amit itt 2 sorral feljebb látsz az egy szakacím és lesz neki szerkje. Vagyis nem kell az egész oldalt megnyitni ahhoz hogy szerkeszthessük. Írsz egy címet, kijelölöd és a szerk ablak feletti gomsorba a nagy A-ra kattintasz.

Persze hogy jó ha a vitalapomra írsz, akkor jelzi a program, hogy üzenetem van. Ha viszont itt válaszolsz, vagy teszel fel kérdést a saját lapodon, azt nem jelzi. Tegnap csak véletlenül vettem észre (a friss változtatásokban), hogy írtál. Ezért mondtam,hogy tegyél egy linket ilyenkor a lapomra, mint ahogy ezt én is megtettem. Elég csak annyi is, hogy "üzenet nálam" és az aláírásod.

Régebben a szerk.ablak felletti gombok így néztek ki:

A formázást és az aláírást is segítik a szerkesztőablak feletti gombok.

Ha az egeret a gombra teszed, megjelenik egy rövid tájékoztató szöveg.

Ezek segítségével lehet:

  1. = Félkövér szöveg,
  2. = Dőltbetűs szöveg,
  3. = Belső hivatkozás,[[ ]],
  4. = Külső hivatkozás (ne felejtsd el a http:// előtagot)
  5. = Alfejezetcím, (== ==),
  6. = Fájl (pl. kép) beszúrása,
  7. = Fájlhivatkozás, (Média:) Peldaegyketto.ogg
  8. = Matematikai képlet, (LaTeX),
  9. = Hagyja figyelmen kívül a wiki formázást,
  10. = Aláírás időponttal, (-~~~~),

11. = Vízszintes vonal, (ritkán használd),
12. = Átirányítás,
13. = Áthúzott szöveg,
14. = Apróbetűs szöveg,
15. = Írógép-szöveg,
16. = Forráshivatkozás,
17. = Forráshivatkozás lábrész,
18. = Sablon,
19. = Jobbra igazított bélyegkép

Sajnos valaki a nagy részét kiszedte, de ami megmaradt az használható. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 15., 03:04 (CEST)[válasz]


Fejlemények Bárczi képe ügyében

Kedves KeFe!

Kezdődik a keverés... Kaptam választ Debrecenből, az ottaniak - az egyik tanszék, a nyelvészeké - nem is tud arról, hogy vannak/voltak fenn képek tőlük Bárcziról. Mondták, keressem a legfőbb dirit vagy kit. Megtörtént. Semmi válasz eddig. De írtam az ELTE-re is, hasonlóképp jártam. Persze, lehet, holnap lesz csak, hogy elolvassák. Más. Ha ábrát akarok feltölteni a saját gépemről - én készítettem sk per Word -, akkor milyen útvonalat kell megadni? Tudnál egy példát írni?

Köszi, hogy ilyen jól birod a nyaggatást. Feltöltöttem ma a Bevezetést. Ha elolvasod, lehet aszondod, ilyen marha sincs, mint én a világkerekségen...:DD

Üdv:

WiZ Vitalap 2012. október 15., 20:56 (CEST)[válasz]

A Fáj felküldése menüpontban tudod felküldeni a fotóneve.jpg vagy fotóneve.png fájlokat (képeket).

Ez után menj arra a szócikkre és a megfelelő helyre (ahová be szeretnéd illeszteni), írd be az alábbiak szerint:

Jel Jelentés
Így írd be: [[Fájl:a képneve.jpg|thumb|200px|elhelyezés|képaláírás]]
Kép: vagy Fájl: ezzel tudatod a programmal, hogy kép beillesztése következik
kép neve.png amit a feltöltéskor megadtál képnévnek...(Lehet még: gif, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga.)
| ez egy elválasztó karakter (Alt+124 a számbillentyűzeten)
|thumb keretet ad, és lehetővé teszi a képaláírást (Lehet még: |bélyegkép)
|200px a kép szélességi méretét állíthatod ezzel, az arányok maradnak.
|elhelyezés |left = balra, |center = középre, |right = jobbra
|képaláírás Ide írd a szöveget, amit a kép alatt szeretnél látni.
[[ ]] kapcsos zárójelek közé kell tenni (beírás után jelöld ki és kattints a szerkesztőablak feletti 3. gombra)

Nézd meg az általad készített példa.jpg-t is. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 03:17 (CEST)[válasz]


Kedves KeFe!

Én beadom a Wikinek lassan a felmondásom, mert
1) vagy én vagyok nagyon hülye ehhez a géphez
2) vagy ők bonyolítanak túl valamit annyira, hogy már kisbaltával szeretném hasogatni legszívesebben a gépet.
Kb 14-szerre futok neki már ennek a képfeltöltésnek saját gépről.
Hidd el, úgy járok el - biztos hogy nem -, ahogy leírtad meg ők is leírják.
A kép Power Point Presentation-ből lett kiszedve, saját gyártmány, most PNG-ként van mentve a saját gépen. GFDL-licencet választottam a feltöltéskor.

Itt azt írod .PNG-ként van elmentve

Beírni a célhoz pedig...hát azt írtam amit adtál, hogyaszongya
Fájl:Arany balladái az Évkörre vetítve.png
Arany balladái az Évkörre vetítve
Ebben te látsz hibát? Itt meg.png-ként írtad!
Most megpróbálom még egyszer, ha nem jön össze...

Vagy az, hogy sikeres-e vagy sem a képfeltöltés, nem azonnal lesz látható?

nos, nem jön össze... biztos eltolok valamit

üdvözöllek:

WiZ Vitalap 2012. október 16., 13:24 (CEST)[válasz]


Utóirat. Megint megpróbáltam, ez a pirossal írt hibaüzenet: "A fájl kiterjesztése („.jpg-thumb-200px-közép-Arany_balladái_az_Évkörön--”) nem egyezik meg az észlelt MIME-típussal (image/png). Itt azt hiszem túl bonyolítottad

Előbb a baloldali menüben keresd meg a Fájl feltöltése gombot, kattints rá, kapsz egy táblát - ahol van egy Tallózás gomb, ha rákattintasz máris a saját gépeden vagy. Itt keresd meg a képedet és duplán kattints, vagy alul a mentés gomb használatával töltsd be.
Amikor a Tallózás gombbal megkeresed a képet és rákattintasz a felső sorba beírja a fájl nevét és kiterjesztését is. De beírja ugyan ezt az alsó mezőbe is.
Itt figyeld meg a kiterjesztést, hogy kisbetűvel jpg, png, vagy naggyal JPG, PNG van megadva...
Ez után kattints a lap alján a Fájl felküldése gombra - pár mp után megjelenik a feltöltött kép.
Ha feltöltötte, akkor lehet az irományodba elhelyezni, de csak pontosan olyan módon, ahogy a feltöltéskor mutatta.
Ha így sem megy, akkor próbáld meg az ékezeteket leszedni feltöltéskor - az alsó sorban felajánlott nevéből és a kiterjesztésre is figyelj.
Ha így sem megy - csak úgy tudok segíteni, ha elküldöd nekem e-mailbe - én majd feltöltöm.
u.i.: Megnéztem - Nincs feltöltve valóban! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2012. október 16., 15:21 (CEST)[válasz]