„Kertészet/Növénybetegségek/Gombabetegségek” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
a (Új oldal, tartalma: „__NOTOC__ __NOEDITSECTION__ <noinclude>Kategória:Kertészet/Fejezetek</noinclude>(könyvterv) {{Kert-növényvédelem}} {…”)
 
aNincs szerkesztési összefoglaló
{{{!}} cellpadding="0" cellspacing="5" border="0" style="margin:0px -5px;"
{{!}} valign="top" style="width:650px; border:solid 1px #339966;" {{!}}
A növények leggyakoribb gombabetegsége a [[Kertészet/Növényvédelem/Betegségek/Gombabetegségek/Lisztharmat|lisztharmat]], a [[Kertészet/Növényvédelem/Betegségek/Gombabetegségek/Peronoszpóra|peronoszpóra]], a [[Kertészet/Növényvédelem/Betegségek/Gombabetegségek/Korompenész|korompenész]] (botrítisz) és a [[Kertészet/Növényvédelem/Betegségek/Gombabetegségek/Rozsdagomba|rozsdagomba]]. A gombafertőzésnek kedvez a nedves, meleg levegő. A telepek elsősorban a leveleken, bimbókon jelennek meg.
 
== Védekezés ==
 
A magunk készítette zsurlólével vagy fokhagymás-hagymás oldattal végzett kezelés megerősíti a növényt, és megelőzi az újabb megbetegedéseket.
Lisztharmat ellen legtöbbször már csak a kémiai szerek segítenek.Alkalmazható gombaölő szerek: [[Kertészet/Növényvédők/Gombaölők/Dithane DG]], [[Kertészet/Növényvédők/Gombaölők/Dithane M 45]], [[Kertészet/Növényvédők/Gombaölők/Champion 50 WP]], [[Kertészet/Növényvédők/Gombaölők/Bravo 500]],
| valign="top" style="width:210px; border:solid 1px #cc0000;" |
{{Kert-
220 597

szerkesztés

Navigációs menü