„Szerkesztővita:Wittizsu/Archívum/Archív2” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
 
1. sor: 1. sor:
{{tároló}}
{{tároló}}<div style="float: right; margin-left: 1em">__TOC__</div>
== Segítség ==
== Segítség ==
Annak örülök, hogy végre rászántad magad a segítség oldalak tanulmányozására, tudom azt is, hogy sok-sok téged nem érdeklő dolog is van ott. De azt is érdemes egyszer elolvasni - hidd el!
Annak örülök, hogy végre rászántad magad a segítség oldalak tanulmányozására, tudom azt is, hogy sok-sok téged nem érdeklő dolog is van ott. De azt is érdemes egyszer elolvasni - hidd el!

A lap jelenlegi, 2010. június 18., 12:03-kori változata

Ez a lap egy archívum. Ne szerkeszd, ne reagálj ezekre a hozzászólásokra.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Kérjük, az archívumot ne bővítsd további archív adatokkal, hanem nyiss új archívumot, az aktuális dátummal ellátva. Lásd: Segítség:Archiválás.

Segítség

Annak örülök, hogy végre rászántad magad a segítség oldalak tanulmányozására, tudom azt is, hogy sok-sok téged nem érdeklő dolog is van ott. De azt is érdemes egyszer elolvasni - hidd el!

Azért segítek, mert azt reméltem, hogy a bemutatott középre rendezésem alapján, majd te megcsinálod a többi versnél is - sajnos csalódnom kellett benned.

Ennek ellenére elmesélem neked, hogy kisebbik lányom, amikor óvodába járt, 250-300 verset tudott. Mi verseltünk, énekeltünk az autóban, vonaton, autóbuszon egyaránt, de otthon is nagyon sok verset megtanultunk. Képzeld el, amikor az óvónő behozott egy verses kötetet és elkezdte valamelyiket olvasni, akkor az én lányom vele együtt mondta a verset - hiba nélkül. Aztán az óvónő cselhez folyamodott és nem az egymást követő verseket olvasta, hanem hol a könyv elejéről, hol a végéről kezdett bele valamelyikbe, de az eredmény nem változott.

Másnap másik könyvel megismétlődött és két nap elteltével egy új kötettel szintén. De ekkor már a dadusok és a vezető óvónő is résztvettek a foglalkozáson. Az egyikük szülei később telekszomszédaink lettek, ahol ezt a történetet elmesélték egy látogatásuk alkalmával.

Gyerekkorom óta szeretem a verseket, volt idő amikor magam is faragtam (szerelmesen) néhány százat, később (már felnőtt fejjel), a körülöttem lévő fiataloknak segítettem a kedvesükkel való levelezésben, (hónapokon keresztül) írtam minden levelükhöz néhány soros verset. Először csak ketten kérték, de később már annyian, hogy nem győztem.

Igen nekem tetszenek a verseid, de ebből még ne vonj le messzemenő következtetéseket, mint mondtam nem vagyok irodalmár, nincs jogom mások munkáját minősíteni. Én úgy ítélem meg, hogy igenis tehetséges vagy, csak lusta olvasni. Hát akkor csak írj, írj, és még írj...

Jelentek már meg verseid valahol? S ha nem, hát miért? Persze nem követelek itt választ, csak ha te is úgy gondolod. Ha személyes dolgokat kellene leírnod, akkor ne itt, hanem e-mailben is elmondhatod - ha akarod. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 17., 21:42 (CET)[válasz]

u.i.: Azt azért ne gondold, hogy mint költő te vagy az első az életemben, valahogy mindig megtalálnak a versek, Bp-en Sóós Zoltánnal kötöttem barátságot, a Wikipédián ketten is megtaláltak - talán nem is ők, hanem a verseik. De ezeken felül is feltudnék sorolni néhány kezdő költőt, akiket próbáltam meggyőzni, hogy verseikkel az Extra.hu-n jelentkezzenek. Ott sok hozzáértőt találhatnak. Ez utóbbit neked is tudom ajánlani. Jó a társaság (néha kicsit sznob is) és biztosan jól szórakoznál velük. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 17., 21:55 (CET)[válasz]

Ne túlozzunk!

Még viccből sem merném magamat költőnek nevezni, talán pénzköltőnek :-), vagy fűzfa poétának. Inkább csak verset kedvelő (azt sem válogatás nélkül mindegyiket), és szerelmes (fülig) ifjú voltam. Ami ebből megmaradt, az csak játék. (Homo sapiens)

A lányomról csak annyit, hogy ma már egy 4 éves gyermekének nem tud elmondani egy verset, ezért összeszedte az összes régi könyveit és magával vitte. Nem azért tanítottam meg a verseket, hogy azt egész életében bármikor előtudja adni, csupán az volt a szándékom(akkoriban), hogy a selypítéseit és a hangsúlyos beszéd rejtelmeit beleplántáljam. Ez pedig sikerült. Ő maga is csodálkozik, amikor a mama (feleségem), vagy én elkezdünk egy verset és rákérdezünk a folytatására. Ritkán sikerül egy-két versszak, vagy ami viccesebb, elmondja miről szól, maga is csodálkozik rajta, hogy "így kiment a fejéből". :-)

A "királyfi" -ért kérlek ne sértődj meg, nem azt jelenti, hogy nem jó, csak annyit, hogy én nem vagyok rá hangolódva, én másként adtam elő annó. Nem csak hogy jó az írás, hanem sok fiatalnak hasznos is lehet, mert a családi indíttatás hiányos, vagy egyáltalán nincs meg. Nem a szülőket hibáztatom egyoldalúan, mert nem is fogékonyak erre a mai fiatalok. Nekik a szex a "lényeg". De nem folytatom, mert ha belemerülök - még azt hiszed, hogy fiatalok ellenes kampányt folytatok. Pedig hidd el szeretem őket és el is fogadom úgy ahogy vannak, csak rájöttem, hogy szélmalomharc, ha változtatni szeretnéd őket. (a maguk kárán, az igen - az bejön nekik!) Hagyjuk!

Ja' a kérdésedre, hogy a verseim miért nem jelentek meg? - majd' elfelejtettem válaszolni. Egyszerű oka van: Nem vagyok költő! Amit leírtam, azt valakinek írtam, de magamnak nem tartottam meg. 10 évvel később találkoztam vele és kértem hogy mutassa meg, de letagadta, pedig néhány hét múlva a barátnőjével (tőle tudom), együtt olvasgatták, rendezgették a verseimet, több oldalas verses leveleimet. !?

Ami ez után következett, arról sok élményem van, de ezeket itt nem írhatom le. Régebben terveztem, hogy néhány érdekesebb történetemet leírom, ezek részben ma is élő ismert emberekhez is kapcsolódnak (ezért sem tettem), másrészt kevéssé ismert embereket (Bp-en Tatán, Tardoson, Miskolcon stb.), akikről érdemes lett volna írni. Ma már nincsenek ilyen ambícióim.

Egyenlőre ennyi, mert ismét sokat beszéltem, pedig nem feltartani akarlak, hanem a munkádban segíteni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 18., 09:44 (CET)[válasz]


Névnapodra

Zsuzsónak! Névnapodra szeretettel

- Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 19., 08:01 (CET)[válasz]

Lapok nevei

Szia Zsu! Amikor létrehozol egy lapot, akkor figyelj arra, hogy ne legyen benne szóköz (üres karakter). Ha így hozol létre allapot, akkor ne csodálkozz, hogy később nem találod meg a saját írásaidat sem, egyrészt azért mert legközelebb nem ott jeleníted meg a szóközt ahol eredetileg volt, másrészt azért, mert az ilyen lapot bárki átnevezheti. (Hiba: A kettőspont után nem kell szóköz, a címben már természetesen lehet.)

Arra is kellene figyelned, hogy ugyan azt a szöveget ne vidd fel más-más címek alatt: Pl.:

  1. Szerkesztővita:Wittizsu/Ady Endre: Az Élet Vőlegényei‎
  2. Szerkesztő:Wittizsu/Ady vers Bözsikével
  3. Szerkesztő:Wittizsu/Ady óra Bözsikével

Ezek közül az első cím volna a jó, de szóköz van benne, ezért azt át kell nevezni és a másik kettőt törlésre kell jelölni. Kérlek - a fentiek szerint javítsd ki, illetve töröltesd a felesleges lapokat. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 23., 06:46 (CET)[válasz]

Ha figyelmesen elolvasod, amit fentebb leírtam, akkor érthetővé válik minden, de megpróbálom másként is bemutatni:

  1. Szerkesztővita:Wittizsu/Ady Endre: Az Élet Vőlegényei‎ (szóközzel írtad)
  2. Szerkesztővita:Wittizsu/Ady Endre:Az Élet Vőlegényei‎ (szóköz nélkül sem jó, lásd alább)
  3. Szerkesztővita:Wittizsu/Ady Endre:Az élet vőlegényei‎ (így keresik mások)

Tehát a lap címében a magyar helyesírás szabályainak kell érvényesülni, ilyen apróságok:

  1. A mondatot nagy kezdőbetűvel kezdjük
  2. Az író neve utáni kettőspontnál ne hagyjál szóközt, mert azt egyébként sem szoktunk hagyni
  3. A címben nem használunk minden szó kezdőbetűjeként nagybetűt, mert aki keresi, az a magyar helyesírási szabályokat fogja követni.

Még annyit, hogy ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor a címben szereplő szóközök helyett 1 aláhúzást (_) tehetsz, ezt a program szóközként értelmezi és már úgy jeleníti meg. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 23., 17:36 (CET)[válasz]

Törlés

Ha valamiért töröltetni kell egy lapot és azt te hoztad létre, akkor mód van az azonnali törlésére, ezt egy sablon elhelyezésével lehet eszközölni a lap tetején. A sablonra való hivatkozást úgy kell megadni, hogy kapcsos zárójelek közé kell tenni a sablon nevét, meg kell indokolni a törlést és alá is kell írni. Így:

{{azonnali|1=Indoklás. - ~~~~}} Ha az alábbi mintát átmásolod a törlendő lapra és lemented, akkor ott megjelenik a törlés sablon, abba pedig lesz egy hivatkozás az összes törlendő lapok kategóriájára. De ezzel már nincs több dolgod, mert ha egy admin erre jár, akkor az ilyen lapokat törölni fogja.

{{azonnali|1=Rosszul megadott cím, vagy teszt lap. - ~~~~}}

Ugyan ezt a sablont lehet használni, ha vandalizmust látsz (valaki létrehozott egy lapot értelmetlen szöveggel, vagy képpel, csak akkor az indoklásba a "Vandalizmus" szót kell írni.

Ha más lapokon szeretnéd alkalmazni a törlést, mert szerinted nem helytállóak a benne leírtak, akkor ugyan ezen a módon kell/lehet töröltetni, csak az azonnali szó helyett a törlés szót kell beírni. A sablon megjelenése után (a benne lévő linken keresztül is elérhető) Szavazólapra is fel kell írni a dátumot, a lap címét hivatkozásként és bővebben meg kell indokolni - szavazni és aláírni.

Ez utóbbit nem törli az admin azonnal, hanem megvárja a szavazás eredményét és a többség akaratát hajtja végre. Ez lehet törlés, átszerkesztés, összevonás más cikkel, más projektbe áthelyezés, vagy akár az is hogy megmarad.

Ezek a dolgok is le vannak írva a Segítség és a hozzá kapcsolódó lapokon, el kellene olvasni nem gondolod? - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 23., 19:13 (CET)[válasz]

Megerősítés

Igen van olyan, hogy "A három visszaállítás szabálya". Nem olvastad el figyelmesen. Ez arra vonatkozik, ha két szerkesztő közötti nézetkülönbség miatt egymás szerkesztését törlik és a sajátjukat állítják vissza. Itt nem jellemző.

Valóban így van, hogy a wikikönyv nem arra való, hogy regényeket írjanak, hanem inkább tudományos esszéket, irodalmi művek elemzését, stb., de nem kell hogy ez zavarjon, mert ez egy még kialakulatlan projekt és valószínűsítem, hogy ez a szabály kibővül. Ha mégsem, akkor az olyan írásoknak amelyeknek nincs itt helye, valahol helyet keresnek a szerkesztők - nem a törlés az elsődleges cél.

Nem kell foglalkoznod azzal, hogy hány új sor keletkezik a "Közreműködéseim" alatt, ez a projekt statisztikájához kell. Te pedig annyiszor menthetsz egy-egy lapot ahányszor arra szükséged van -ne törődj vele.

Olyan lapot jelöltél törlésre amelyből csak egy van, de nem jelölöd törlésre azt amiből 3-at is létrehoztál különböző neveken. Ha a törlés sablon <nowiki>Ilyen módon van paraméterezve,</nowiki> akkor az azt jelenti, hogy a benne lévő kódolt szöveg, jel, ne a funkciójának megfelelően működjön, mert csak megjeleníteni akarod és nem végrehajtatni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 25., 04:42 (CET)[válasz]


Lekesedés

Én csak megmutattam hogy hogyan kellene megoldani, formát adni és mert hiányzott a magyar dal vége azt is beírtam. Volna más mód is, ha megnézed a Párhuzamos Biblia cikket, ott soronként van leírva az idegennyelvű és a magyar fordítása is. De ehhez valamennyire tudni kell a nyelvet is, hogy minden a valódi helyére kerülhessen.

Azt nem tudhatom, hogy az "utókor" (az utánunk jövő szerkesztők), ezeket hová sorolják, hogy megtartják-e, vagy máshol keresnek helyet neki, de csak akkor számíthatsz rá, hogy megmarad, ha szép formába is jeleníted meg. Hát ehhez kívánok további jó munkát, még nagyobb "lelkesedést". - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. február 26., 22:16 (CET)[válasz]


Angol szöveg

Angol (vagy bármely más idegen nyelv), nem való a Wikikönyvekbe, vagy fordítsd le, vagy töröld. Ilyen hosszú szövegeket nem szoktunk jegyzetelni, de ha mégis fontosnak tartod, akkor sem magát a szöveget, hanem az interneten elérhető lap hivatkozását(mint külső hivatkozást), lehetne beilleszteni. Ha valamelyik könyv, vagy bármely (autentikus) kiadvány, akkor annak a címét, kiadóját, kiadási évét ISDN számát tüntetjük fel. Kérlek, hogy válasz tetszésed szerint.

A <ref> és </ref> párok közötti szöveg ott jelenik meg, ahol a <refeferences/> karaktersorozatot beírod. Ezt általában egy külön alcím (Jegyzetek) alatt szokás beírni.

Szerintem nem kellene új lapokat létrehoznod azonos tartalmú anyagaidnak, rakd mindet egy lapra és ha nagyon hosszú lesz a lap akkor könyved egyik fejezetének al-lapjaivá szedjük szét. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 1., 20:27 (CET)[válasz]


Valóság

Mint azt a Segítség oldalak tanulmányozása során már te is elolvastad, az írásaid nem kifejezetten ide valók, de ismétlem önmagam amikor azt mondom, hogy írd le, formázd meg, jelölj meg kategóriákat, forrásokat, hivatkozz autentikus lapokra stb. Aztán majd az "utókor" eldönti -marad, átrak, kiegészít, szétszed stb.

Még érhetőbben: Ami egynemű, azt hagyd egy lapon - egyetlen cím alatt, új címen új témát akármennyit beírhatsz. Törekedj arra, hogy a lapcímek fedjék a tartalmat, de lehetőleg rövidek legyenek (ez szokott leginkább beválni).

Én már az elején (amikor soroltad mik a terveid), arra gondoltam, nem baj ha nem pont ebbe a projektbe valók, majd könyvé alakítjuk (miközben a műfajokat azért nem keverjük össze), és így kijöhet belőle egy érdekes összeállítás, amit érdemes megtartani.

Ha a témához szorosan kapcsolódó laplinket teszel,az nem reklám, még akkor sem, ha a linkelt lapon ilyen több is található. Hiszen a tartalom alátámasztására szolgálnak, akit jobban érdekel, az könnyebben megtalálja, mintha a Goole-val kellene keresnie.

Ha majd mindent felraktál, akkor beszélhetünk a könyvé alakításról, de ne felejtsd el (nem győzőm hangsúlyozni), hogy formailag és tartalmilag is el kell érni valamilyen szintet. (Jelenleg egy szénakazal is rendezettebbnek tűnik.) Persze nem sürgős, rá érsz, csak csináld a magad tempójában.

Ha én valamit formázok, azt azért teszem, hogy megmutassam neked, ha az ilyen részt megnyitod, látni fogod hogyan hajtsd azt végre más helyeken is. Nem kötelező elfogadni az én formázásomat, hiszen már olvasgatod a Segítség lapokat és kitalálhatsz te is, akár jobbat, szebbet. Én az ilyet örömmel fogadom. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 2., 08:03 (CET)[válasz]


Könyved

Arra gondoltam, hogy talán nem egészen értjük egymást a KÖNYV szóval kapcsolatban: A Luciferi Víziók, már egy könyv, talán a leg egyszerűbb de könyv:

  1. Van egy előlapja ami egyben a tartalomjegyzéke is,
  2. innen elérhető minden fejezete, és egyéb tartozéka mint Pl.: Utószó, Jegyzetek stb.
  3. Van bevezetője - bár ez nem szükségszerű, hogy itt legyen, lehetne allapon is
  4. Hivatkozunk más pl.: az eredeti, és egyéb e témához kapcsolódó lapokra.
  5. Lehetőség az olvasónak az észrevételei megtételéhez

Vannak ettől jóval bonyolultabb könyvek is, ahol több témakört érintenek és egy egy témakörben rengeteg allapot is létrehoznak, ezeknek bonyolultabb a struktúrájuk, de azt is meglehet formázni (többféle módon is), lásd példának a Szakácskönyv-et. Ez a könyv első lapja és tartalomjegyzéke is egyben, de nézd meg, ugyan ezt találod a Szakácskönyv/Fejezetek oldalon is, csak másként formázva.

Ezzel csupán azt akartam példázni, hogy a szerteágazó könyvnek más formázást kell adni, mint annak, amely egy témakörről szól. Amíg az allapjaidra rakosgatod a téged érdeklő, vagy az általad írott anyagokat, addig nem nagyon kell a fentieket figyelembe venned, arra azonban jó ha figyelsz, hogy

  1. ne rakd fel duplán, vagy többféle cím alatt ugyan azt az anyagot
  2. A felrakást követően formázd meg, tegyél bele képeket (szabadon felhasználható, vagy a tulajdonosától engedély alapján), ez utóbbinál az engedélyt a vitalapra illeszd be.
  3. a témához illő laplinkeket (ez nem reklám)
  4. minden lap végére tehetsz Jegyzeteket, ha a lapon forrásokra, vagy szó, illetve jelentésmagyarázatokra van szükség. (de idegennyelvű anyagot, pláne szakasznyit, azt NE.)
  5. A különböző témák közötti átfedésekhez írhatsz saját szöveget, vagy forrásmegjelöléssel beilleszthetsz idézeteket. stb...

Ha már mindez együtt van, formázással, képekkel, laplinkekkel stb., akkor próbáljuk meg egyé kovácsolni, új formába önteni, a lapcímeket pontosítani stb...

Azért írtam ezeket le, mert szeretném ha egyformán értelmeznénk, értenénk alapvető dolgokat, ha már tisztában voltál ezekkel, akkor elnézésedet kérem, amiért irományommal feltartottalak. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 2., 08:48 (CET)[válasz]

Nehéz kommunikálni

Te írtad az alábbiakat, a sorok között kiemelve a válaszom:

  • Szia Feri! Nem tudom, mikor alkottad, de én most vettem észre: Kinyitom Madách-ot, olvasom, és egyszer csak ott van: Lásd még. És kapcsol a Luciferi Víziókra. Na! Ezt akartam!!!!! Köszönet!!!!!
  • Nem tudom mire gondolsz mert nem írtad pontosan le, melyik lapról beszélsz, és linket sem adtál. Én sok lapon elhelyeztem a linket a Luciferi Víziókra mutatva, így a Wikiforrásban, Wikipédián, stb. Nem kell megköszönni!
  • Kérdések erről: Hasonlót én is csinálhatok, vagy ezt csak a szerkesztők, főszerkesztők, stb-nek szabad. (Logikus lenne, mert azért az nem lehet, hogy bárki bármit, stb.)
  • Már sokszor mondtam, de a kedvedért megismétlem: ITT csak szerkesztők vannak, mindenkinek egyenlők a jogai, nincsenek főszerkesztők! Te is szerkesztő vagy és bármit megtehetsz (a vandálkodást kivéve), viszont a szabályokkal ellentétes dolgok a vandálkodás kategóriájába tartoznak. Vannak adminok, de ők is csak szerkesztői jogokkal rendelkeznek, felhatalmazásukat arra kapták, hogy a közösség akaratát hajtsák végre. Önhatalmúan nem intézkedhetnek, nem fenyegethetnek senkit, vagy nem törölhetnek lapokat. Csak azt tehetik, amivel Te meg én megbízzuk őket.
  • És ha szabad, akkor hogyan lehet? De ezt majd később.
  • Ha neked tetsző dolgot látsz, nyisd meg szerkesztésre és akkor meglátod hogyan kell megcsinálni. Hasonló módon te is megcsinálhatod, vagy kimásolod és máshol felhasználod. És később is csak ezt tudom mondani!, Illetve még azt, hogy olvasd a Segítség lapon található formázásokat - de ezt is mondtam már egy párszor.
  • Most: mit szólsz a spirituális dalokhoz? Most is szénakazal? Az igazat megvallva nekem nem annyira tetszik az, hogy bizonyos dolgok emilyen betűvel vannak, mások meg amolyannal. De... ha ez így elfogadott, akkor nekem is jó.
  • Maguk a dalok engem nem érdekelnek! A formázása jelenleg az eddigi legjobb! Te készíted, úgy formázd ahogy neked tetszik.
  • Egyik tesómnak van egy nagyon szép fényképes Lőcsei Temetők c. összefoglalója. Rálinkelné a Lőcse szócikkhez. Visszafelé megvan a kapcsolat, mert az ő lapjáról rá lehet linkelni a wikipédia Lőcséhez. Mi a hozzászólásod ehhez?
  • Ha megadtad volna a linkjét - megnéztem volna, de így látatlanba nem tudok nyilatkozni.

Sajnos az utóbbi napokban a szolgáltatómnál valami probléma lehetett, mert sokszor nem tudtam belépni, vagy a belépést követően lefagyott a net. Ezért szerkeszteni is csak apróságokat tudtam.

Még valamit szeretnék kérni tőled: Az üzeneteidnek is adj címet, csak rövidet a téma megjelölésével, csak azért hogy ne follyannak össze az üzenetek, és még azért, mert itt ez a bevett szokás. Megértésedet előre is köszönöm. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 8., 09:51 (CET)[válasz]

Re:Nem találom

Itt nézted már?

Fájl:Vista-folder photos.png Képek
Allapok
Kellékek
Tippek
Fájl:Vista-folder pink.png Sablonok
Segítség
Linkek


Ezt azért tettem a felhasználói lapodra, hogy a neked fontos dolgokat itt elhelyezhesd, és bármikor innen eléred azokat. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. március 29., 05:20 (CEST)[válasz]

Ezer bocs!

Nem mentegetőzni szeretnék, csak megindokolni, hogy miért hanyagoltam a válaszadást az üzeneteidre. Igen jól sejtetted, megjött a tavasz és ezzel együtt a gondjaim is megszaporodtak. Nem a munka, hisz azt minden évben el kell végezni, más körülmények nem engedik, hogy a netten lógjak. Azért igyekeztem minden kérdésre, ha csak röviden is válaszolni. Azt remélem, hogy mind jobban megismeritek a Wikikönyveket és egyre kevésbé kell beavatkoznom, segítenem.

Csak remélem, de ha tehetem akkor ismét segíteni fogok, mert a felrakott anyagodat valamilyen rendszer szerint könyvé formálhatjuk és kitesszük a fő névtérbe. Ha ismét előfordulna, hogy nem találsz meg valamit az írásaid között, akkor használd a felhasználói lapodon lévő doboz Allapjaim pontját. Ebbe az allapba írd be az újonnan felrakott anyagaid címét (hivatkozását) és akkor mindent meg találsz. Másik mód, hogy a baloldali menüsoron megkeresed a Közreműködéseim menüpontot és rákattintasz. Ez kilistázza minden szerkesztésedet. (Ha az alap skint használod, akkor ez a lap tetején található.)

Megjegyzés: (A Beállításaim menü Felület pontjában válaszd ki a Kölni kék felületet mentsd el és akkor lesz a bal oldalon egy a mostaninál bővebb menüsor. Sok sikert! A még jobb működés érdekében, másold le az user:KeFe/cologneblue.css és a user:KeFe/cologneblue.js fájlokat és hozd létre a saját felhasználói lapod alatt. Itt: user:Wittizsu/cologneblue.css és a user:Wittizsu/cologneblue.js )

Sajnos a következő 2 hétben még kevesebb időm lesz, mert ma érkezik a legkisebb unokám, akit azért kell korábban elfogadnom, mert összeszedet valamilyen vírust és nem mehet óvodába. A közelebbi nagyszülők, most nem tudják elfogadni, a szülőknek pedig dolgozniuk kell. Húsvét után sem lesz sokkal több időm, mert a kerti lakban fogok dolgozni (kútfúrás, belső munkálatok, stb) és ott (még) nincs net elérésem.

Amikor tehetem, azért benézek és ha üzenetet küldesz megpróbálok válaszolni is. A családod körében eltöltött boldog húsvéti ünnepeket, húsvét hétfőn egy vödör hideg vizet (csak úgy váratlanul! :-) ), és mindenek előtt jó egészséget, sok-sok locsolót kívánok. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. április 6., 08:29 (CEST)[válasz]

Kép

Természetesen feltölthetsz másoktól kapott képeket is, de az írásos engedélyét is közzé kell tenned. Ezt megteheted a kép vitalapján, vagy létrehozhatsz egy allapot, ahol az összes engedélyt gyűjtöd. Ez utóbbi esetén a kép összefoglalójában, vagy a vitalapján tegyél egy hivatkozást az "engedélyek" allapodra.

Kertemben egyenlőre még csak a víz "ömlik", de én ennek is örülök, bár zöldhagymám már van, az egyéb növényekkel és gyümölcsökkel még várni kell. A szemeddel mi történt? Egyszerű fáradtság? Valami komolyabb? Minden esetre tartózkodj a monitor használatától, a munka megvár! Jobbulást kívánok! A teljes gyógyulásodig ki vagy tiltva a Wikikönyvekből és a netről is. :-) - Üdv. » Dr.Bubó « vitalapomIRC 2009. május 7., 07:36 (CEST)[válasz]

Visszatérés?

Szia! Örülök, hogy újra szerkeszteni láttalak. Szemed megjavult? Remélem minden rendben van. Én is csak percekre tévedek be és válaszolgatok, apróbb dolgokat írok, mert még mindig a kertemmel (építkezek) foglalkozom. Teszem ezt annak ellenére, hogy az idén már kétszer elverte a jég a termésem. (sírni tudtam volna). További jó munkát, kellemes nyaralást, jó pihizést kívánok. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. június 25., 08:22 (CEST)[válasz]

Re:Nyári levél

Örülök,hogy új terveid vannak és az is szerencsés, hogy hasonló témában írsz, mint az előző írásod. Még egy kis türelmet kérek és ha lesz időm rendbe tesszük a könyvedet. Addig is minden jót... - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. június 26., 08:20 (CEST)[válasz]

2009. augusztus 17., 07:17 (CEST) - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC== Képeslapok Zsuzsótól == Kitettem a fő névtérbe, ha nem haragszol tettem hozzá egy képet. Ha van jobb cseréld le, ill. tegyél még többet hozzá.

A meséidet egy könyven össze lehetne szedni, ennek adhatnánk valami gyűjtő nevet, pl.Mesék, Mesék fiataloknak stb. de ne legyen hosszú cím. Minden lapon kellene valami illusztráció, de azt hiszem erről már beszéltünk. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. július 5., 15:31 (CEST) Amit elfelejtettem: Ha a saját nevedre kattintasz, akkor megjelenik egy szerzői lap - Itt magadról írhatsz! De mielőtt belekezdenél nézz meg ilyen lapokat itt , vagy a Wikipédiában, esetleg a Wikiforrásban. Kövesd azok felépítését és írj magadról, írásaidról. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. augusztus 14., 06:09 (CEST)[válasz]

Szia Zsuzsó

Csak pillanatokra lépek be, mert nagyon el vagyok foglalva 3 unokámmal és a kertemben végzendő munkával. Persze nem csak munka van, hanem időnként egy kis kirándulást is beiktatunk a gyerekek miatt.

Ha van időd, nyugodtan töltsd fel az anyagaidat, nem rontasz el semmit. Ha mégis rossz helyre tennéd, majd ha lesz időm átrakom, javítom, amit elrontottál. A képfeltöltést is el fogom magyarázni, nem ördöngősség, meg fogod tudni csinálni.

Élvezd ki a nyár visszalévő heteit, hiszen már nem sok van vissza. Hol voltatok nyaralni?

További jó pihenést, kellemes időtöltést kívánok... - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. augusztus 17., 07:17 (CEST)[válasz]

Re:Csöndes vasárnap délután

Azt kérdezted ismerem-e Eckhart Tolle könyveit, vagy esetleg CD-t? Nem, nem ismerem! Más az érdeklődési köröm, de talán ez nem is baj. Jó munkát és kellemes időtöltést kívánok az "esszéd"-hez. Ben enlékszem hogy mostanában üdvözöltem volna angol felhasználót/szerkesztőt. Utazásodhoz jó időt, kellemes kikapcsolódást, és boldog napokat kívánok a családod körében. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. október 5., 06:43 (CEST)[válasz]

Nagyon is jó

... és valóban meg kellene tanulnunk, a gyerekeinknek ilyen és hasonló példát kellene mutatnunk, a lényegével mindenben egyetértek. Kellenek az ilyen olvasmányok...

A címek alatt tettem 2 javaslatot és a verset is igazítottam. A megjegyzést ref közzé tettem. Az írásodban többször használsz 2 pontot, én inkább nagykötőjelet javasolnék. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. augusztus 21., 18:22 (CEST)[válasz]


Kérdésedre

A vitalapon feltett kérdésedre, a legutóbbi munkád ‎‎vitalapján írtam néhány sort. Azért oda, mert a témába vág. Persze órákig tudnék unokám viselt dolgairól írni, ezt csak neked szántam, érzékeltetve hogyan telt el a nyaram.

Az indiai mesét nem találom, valószínűleg nem mentetted le. Hiszen a Friss változásokban sem látható tőled új bejegyzés. Ha nem adsz meg címet nincs mit menteni. Tehát kezdheted elölről.

A címekkel kapcsolatban már elmondtam, hogy jobban figyelj oda:

Magyarul: az a baj, hogy egy üres karakterhelyet hagysz egyes lapcímek beírásakor. Ez most még nem olyan nagy gond, de ha kikerülnek a fő névtérbe ezek a lapok, akkor nem lehet rájuk keresni, mert senki sem gondolja, hogy üres karakterrel kezdje a cím beírását.

Kérlek gondolkodj el azon, hogyan rendeznéd az írásaidat, melyek lehetnek egy-egy könyv allapjai és melyeket kellene önálló lapként megjeleníteni. Ha eldöntötted - írd is le valahová és hamarosan megcsináljuk. Természetesen ezek után is van arra mód, hogy tovább bővítsd bár melyiket, de akkor már a fő névtérben lesznek és bárki láthatja, szerkesztheti. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. szeptember 8., 09:55 (CEST)[válasz]

A fent említett rossz neveket kijavítottam. Pipi69e vita 2010. március 15., 04:41 (CET)[válasz]

Itt van az ősz...

Mint már fentebb is leírtam, neked kell eldöntened, hogy mit akarsz könyvként megjeleníteni és mit önállóan kitenni a fő névtérbe. Az is a te dolgod, hogy illusztráld az írásaidat, mert ezzel is színesebbé, érdekesebbé stb. teheted.
Örülök, hogy más weblapokon sikereid vannak, de itt ezt nehezebb elérni, azért tenni kell és nem is keveset.
Azt hiszem valamit félre értettél, én nem kívánok az írásaiddal semmit sem tenni, nekem nincsenek vele kapcsolatban elképzeléseim. Ilyenekkel neked kell rendelkezni. Én csak a te elképzeléseid megvalósításában tudok (ha tudok) segíteni. Leginkább azt tudom javasolni, hogy jobban ismerkedj meg a formázási lehetőségekkel és légy önálló. Korlátok nincsenek, legalább is olyanok, amit csak én tudok megcsinálni. Amit én tudok, azt könnyű szerrel te is megteheted.
Magamról csak annyit, hogy még tele vagyok munkával, nincs időm semmire. Lelassultam, hamar elfáradok, pedig munka van bőven.
A kézzel aláírt üzeneteidből azt vettem ki, hogy elfelejtetted hogyan kell aláírni, nézd meg a vitalapod tetején lévő "Archívumodat" ott mindent megtalálsz. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. szeptember 21., 05:12 (CEST)[válasz]

Neked mindegy?

Szia Zsú!

Ha neked mindegy, hogy mások nem látják az általad írottakat, ha a GOOGLE-val sem lehet megkeresni - akkor nekem is mindegy. Pedig javasolni akartam, hogy hozz létre magadról egy szerzői lapot. A lap már létezik, csak ki kellene töltened és egy fényképet is mellékelned magadról. De írhatsz benne az eddigi munká(i)dról, terveidről stb. Hiszen a szabályok itt megengedik a saját írások megjelentetését, így nincs akadálya annak, hogy akár minden írásodat külön-külön jelenítsd meg és a fejrészben tüntesd fel a neved, mint szerző. (Persze egyszerűbb volna egy sablont használni, de most erre nincs időm. Ha elfelejteném, csak szólj rám.)
A Tai Chi edzőséget hobbiból, vagy mint pénzkereseti lehetőséget csinálod? Esetleg ez is, az is. Minden esetre sok szerencsét kívánok hozzá, és legyen sok-sok tanítványod. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. szeptember 29., 13:31 (CEST)[válasz]


Aláírás

A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattintva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be, vagy a szerkesztőablak felett elhelyezett gombsor 10. gombjára kattintva:
- Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. október 1., 06:20 (CEST)[válasz]


Segítek: Üdv.KeFe  Vitalapom 

Az aláírásod "jó lett!", de ezt te is ellenőrizheted, ha az aláírás beszúrása után az Előnézet megtekintése gombra kattintasz. Persze utána a Lap mentése gombbal le is kell menteni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. október 2., 06:41 (CEST)[válasz]

Re:Csöndes vasárnap délután

Azt kérdezted ismerem-e Eckhart Tolle könyveit, vagy esetleg CD-t? Nem, nem ismerem! Más az érdeklődési köröm, de talán ez nem is baj. Jó munkát és kellemes időtöltést kívánok az "esszéd"-hez. Nem emlékszem hogy mostanában üdvözöltem volna angol felhasználót/szerkesztőt. Utazásodhoz jó időt, kellemes kikapcsolódást, és boldog napokat kívánok a családod körében. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. október 5., 06:46 (CEST)[válasz]

Szia Wittizsu!

Gondoltam, beköszönök Hozzád, ha már ilyen családias itt a hangulat. Most nagyon (pfúj) reklámszagú leszek, de szeretném a figyelmedbe ajánlani a http://szellemikocsma.hu oldalt. Amit eddig olvastam Tőled az arra utal, hogy talán érdekes lehet a számodra. A fő ok, amiért felkerestelek, az az, hogy megkérdezzem, mi a véleményed a Wikikönyvekben uralkodó káoszról (ha egyáltalán annak érzed). Köszönöm a választ: PiPi vita 2009. november 18., 00:24 (CET)[válasz]


Minden jót!

Örülök hogy bejelentkeztél, mert már többször is akartam mondani, de mindig kiment a fejemből (hiába öregszem), hogy a Tenerifés írásaidhoz készíthetnél képeket. Abba biztos vagyok hogy sok-sok élménnyel térsz majd haza, hát legyen közte egynéhány szép tájkép is, szívesen megnézném. Már nem emlékszem milyen jellegű a sérülésed, de a gyógyuló kezedet tornásztasd, hogy visszanyerd az eredeti állapotát. Jó utat kívánok, kellemes időtöltést, tartalmas szórakozást és sok - sok élményt, amelyekből majd az írásaid is születhetnek. Talán Tenerifében is lesz alkalmad net közelbe kerülni, akkor ne hagyd ki a Wikikönyveket. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 29., 04:55 (CET)[válasz]