„Szerkesztővita:Wittizsu” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
KeFe (vitalap | szerkesztései)
101. sor: 101. sor:


== Képek ==
== Képek ==
Hidd el nem bonyolult! Jobb gombbal rákattintasz és a legördülő menüben kiválasztod a Kép mentése más néven, adsz egy új nevet a képnek és a mentésre kattintasz. Ekkor már a te gépeden van a kép és onnan feltölteni már gyerekjáték. Még ki kellene tölteni a képleírást, remélem ebben Te segítesz.
Hidd el nem bonyolult! Jobb gombbal rákattintasz és a legördülő menüben kiválasztod a Kép mentése más néven, adsz egy új nevet a képnek és a mentésre kattintasz. Ekkor már a te gépeden van a kép és onnan feltölteni már gyerekjáték. Még ki kellene tölteni a képleírást, remélem ebben Te segítesz. A képre kattintva megjelenik a kép lapja, ott az összegzésnél kellene megadni az adatokat és az engedélyt,mert különben törlésre kerül a kép.


Örülök a meghívásának,de én is arra gondoltam, ha hosszabb időt tölt Magyarországon, akkor talán Pécsre is bejelentkezhetne. [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2010. április 15., 03:36 (CEST)
Örülök a meghívásának,de én is arra gondoltam, ha hosszabb időt tölt Magyarországon, akkor talán Pécsre is bejelentkezhetne. [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2010. április 15., 03:36 (CEST)

A lap 2010. április 15., 02:52-kori változata

Üdvözöllek Kedves Wittizsu! a Magyar Wikikönyvekben!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek szövegének formai lehetőségeiért vagy új wikikönyv készítéséhez kattints a Segítség, a Segítség:Gyorstalpaló, vagy a Wikikönyvek lapokra, ahol nagyon sok útmutatót és segítő lapot találsz.

Kísérletezz a homokozóban, itt mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy wiki.

Sok-sok étel-, ital- és süteményreceptet találsz a Szakácskönyvben, más nemzetek, tájegységek receptjeit a Nemzetek címszó alatt, és ha van(nak) kedvenc receptjeid, be is írhatod azokat a megfelelő oldalra.

Nézz be a társalgóba, ahol általános kérdéseket tehetsz fel, vagy megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat. További információkat a Wikikönyvek-kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! – - - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. január 17., 09:39 (CET)[válasz]

Archive
Archivált vitalapok:
Ü Z E N E T E K :


Ígértem

Sablon:Tipp-Kép beilleszt - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 31., 06:53 (CET)[válasz]

üdv

Szia Zsu! Örülök hogy megjöttél, biztosan van sok élményed. Ha képeket is hoztál, akkor azokat majd segítek feltölteni, de az üzenetem fölötti képbeillesztést tanulmányozd át. Ha sok képed van, akkor egy allapodon is készíthetünk egy galériát. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. február 4., 17:57 (CET)[válasz]


Szia, Szia!

Már azt hittem nem is jelentkezel. Minden nap vártam, hogy majd ismét felraksz valamit, de csalódnom kellett. Itt nem történnek nagy események, talán annyit, hogy van egy új adminunk Pipi69e személyében. Ha bármilyen problémád van, bátran fordulj hozzá. De szeretném még a figyelmedbe ajánlani a Tartalom lapon található hasznos olvasmányokat. Kérlek nézd át ezeket te is. Közeledik a tavasz és egyre kevesebbet leszek itt elérhető, tudod a "kiskertem" miatt, de azért majd időnként be-be nézek. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 11., 06:50 (CET)[válasz]

Üdv Zsuzsó!

Kicsit javítgattam a szerkesztői lapodon, remélem így akartad, ha nem, írj. Kézcsók :) Pipi69e vita 2010. március 15., 04:10 (CET)[válasz]


Szerkesztői lapod

A szerkesztői lapodat úgy módosítod, ahogy az neked tetszik, kivéve a szabályzatban is megemlített eseteket.

Már többször kértelek, hogy z üzeneteidnek adj valamilyen címet és ne "kézzel" írj alá.

Hogy írj alá

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~ (Alt+126)4 szer.

Pipi sajnos sokkal fiatalabb nálam, de valószínűleg jobban ért a formázásokhoz mint én. Fordulj hozzá bármilyen problémáddal, biztosan segíteni fog. Amit nekem köszöntél meg átirányítást, az is az Ő műve lehetett, mert én nem irányítottam át most semmit nálad.

Az írásaid nagyrésze még mindig a szerkesztői lapod alatt vannak, vagyis a látogatók elöl elzárva. Ki kellene válogatnod, hogy melyek kerülhetnének egy könyvbe és akkor kitehetnénk a fő névtérbe, hogy bárki láthassa. Ha gondolod ezt is beszéld meg Pipi-vel és biztosan segíteni fog.

A kertemben még nem kezdtem el a tavaszi munkákat, így az idén is késésben vagyok. Köszönhetően az időjárásnak és annak, hogy feleségemmel együtt kissé gyengélkedünk, orvosi várókban töltjük az időnket. Az unokáim ígérték, hogy sokkal többet segítenek majd, mind azt az előző években tették, hát majd meglátjuk mi lesz az ígéretből.

Képeket feltölteni a Fájl felküldése menüpontban lehet, nagyon egyszerű, próbáld ki bátran, nem rontasz el semmit. Kattints rá a menüpontra és keresd meg a "Tallózás"-t, erre kattintva a saját gépeden keresheted ki a feltöltésre szánt képeidet. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 15., 07:45 (CET)[válasz]

Köszönöm

... a jókívánságodat és azt is, hogy megteszed amit kértem. Sajnos nem vitamin problémánk van, ennél kicsit bonyolultabb a dolog, de nem is nagyon komoly. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 15., 13:26 (CET)[válasz]

Sok kérdés egyszerre

Tömondatokban:

  • User lapodra besegítettem (remélem jól, ha nem, írj a vitalapomra)
  • Tavaszi tőzikét ismerem, bár élőben még csak egyszer láttam, a vácrátóti arborétumban (az egyik tó mellett pár tő egy kis foltban)
  • Mivel nem tudom, hogy mások milyen titkos lelőhelyeket ismernek, nem tudhatom, hogy van-e olyan lelőhely, amit csak én ismerek :)
    • Azt hittem, én vagyok az ász, amikor találtam pár tő fekete kökörcsint a Sasbércen, de kiderült, hogy ezt a lelőhelyet többen ismerik.
    • Már annak is örülök, ha kikel a kertben a zöldborsó (ez egy megbízható növény, ám nekem minden évben újra és újra megismétlődő csoda; rutinos kertészek biztos megmosolyognak)!

Pipi69e vita 2010. március 22., 01:27 (CET)[válasz]


Belejavítottam

Nem engem kértél meg, de látom, hogy Pipi69e nem minden hivatkozást javított, ezért belejavítottam én is.

Aztán arra gondoltam, hogy hiába tettem a lapodra azt a 2 dobozt, amivel egyrészt új lapokat hozhatsz létre a szerkesztői és vitalapod alatt, másrészt a jobb oldali dobozzal meg is keresheted azokat. Csak ki kellene próbálnod ...

Aztán arra gondoltam hogy, ha nem tudod, vagy nem akarod használni, akkor én kiválogatom neked az allapjaidat, hogy rendezni tudd őket, ha ez volt a szándékod. A felhasználói lapod tetején kattints a Közreműködéseim feliratra és ott minden allapodat megtalálod. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 22., 04:41 (CET)[válasz]


Üzenetek

Bár melyikünknek úgy üzenhetsz a legkönnyebben, ha az aláírásánál a vitalap linkre kattintasz. Most tettem a vitalapod (ennek a lapnak a tetejére) egy hivatkozást az én vitalapomra és egyet a Pipijére. Ha üzenni szeretnél, csak kattints rá és megnyílik szerkesztésre a kívánt vitalap. Ne felejtsd el egy alcímmel indítani és a végén aláírni.

A közreműködéseidet is bárki megnézheti, aki kíváncsi a lapodra. Hiszen éppen erre szolgál a felhasználói lapod. Ahol elmondod magadról, amit másokkal tudatni akarsz és adsz néhány linket (hivatkozást) más lapjaidra, vagy jelen esetben a teljes közreműködésedet felsoroló lapra.

A saját írásaidat lehetőleg ne külső hivatkozásként add meg (pl.:http...), hanem nézd meg hogy én hogyan javítottam ezeket, így sokkal egyszerűbb, rövidebb, és olvashatóbb is.

A hőségről csak annyit, hogy az erős szél nagyjából kompenzálta, ha megálltunk beszélgetni a munka közben, majdnem fáztunk. Különben a tavaszi izomlázon kívül jól éreztük magunkat. Most már nem csak a "kocka" van elvetve. :-)

u.i.: Előre láthatólag augusztusban kint leszünk a telkemen családostól, unokástól. Ha terveztek Pécs közeli kirándulást, szívesen látunk benneteket egy ebédre. Persze nagy vendéglátásra nem kell számítani, mert egyszerűen élünk és még a vendégek kedvéért sem szoktunk nagyobb banzájt csapni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 22., 11:19 (CET)[válasz]


Kellékek

Az userlapodon látható doboz Kellékek rovatába beraktam néhány azonnali törlés mintát. Csak kiválasztod a megfelelő szövegűt és beilleszted arra a lapra, amelyet töröltetni szeretnél.

Ha már konkrétan tudod, hogy mikor jártok Pécs közelébe, akkor e-mailban megbeszélhetjük a továbbiakat. Az sem baj, ha nem augusztusban jöttök, mert valószínű, hogy minden hétvégét a telken töltjük a nejemmel. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 23., 03:52 (CET)[válasz]


Az igazság

A felhasználói lapodon azt írsz magadról, amit akarsz, de mindig kiderül az igazság. Például az, hogy szeretsz tanulni... Kicsit eltúlzottnak tartom ezt a kijelentésedet. De megpróbálom másként elmagyarázni:

  • Ne a weblap címét másold ki (http:...), ha belső hivatkozást akarsz valahová beilleszteni, hanem az írásod tetején látható címet és azt tedd kettős szögletes zárójelek [[ ]] közé.
  • Az ilyen és hasonló formázási szabályokat a Segítség lapon megtalálod, csak egyszer kell elolvasni és kipróbálni, aztán már biztosan menni fog.

Olvastam a legutóbbi írásaidat de, mint korábban már megírtam neked,nem az én érdeklődési körömbe tartoznak, sem kritikus, sem irodalmár nem vagyok, ezért műelemzést, kritikát ne várj tőlem. Szávitri történetét én is gyerekkoromban olvastam, később rádió-ban részletet hallottam belőle.

A meghívásom továbbra is érvényes, alkalomadtán élhetsz vele, de mindképpen előzőleg beszéljük meg e-mailben. Mert címet hiába is adnék meg, azt úgysem találnád meg, de ha telefonon számot adok, akkor simán odatalálhattok. Sok látnivalóval nem biztatlak, de nektek egy kirándulás lehet, nekem pedig az az öröm, hogy személyesen is találkoztunk. Persze mind ezt csak akkor, ha a családi események között megengedhetitek magatoknak. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. április 11., 17:11 (CEST)[válasz]

Beraktam két képet és átírtam a lapalján lévő hivatkozásokat. Az idegen nyelvű szöveget kommentbe tettem,mert ez a Magyar Wikikönyvek! Ahol megvan a fordítása az idegen szövegnek az maradhat így. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2010. április 14., 19:58 (CEST)[válasz]


Képek

Hidd el nem bonyolult! Jobb gombbal rákattintasz és a legördülő menüben kiválasztod a Kép mentése más néven, adsz egy új nevet a képnek és a mentésre kattintasz. Ekkor már a te gépeden van a kép és onnan feltölteni már gyerekjáték. Még ki kellene tölteni a képleírást, remélem ebben Te segítesz. A képre kattintva megjelenik a kép lapja, ott az összegzésnél kellene megadni az adatokat és az engedélyt,mert különben törlésre kerül a kép.

Örülök a meghívásának,de én is arra gondoltam, ha hosszabb időt tölt Magyarországon, akkor talán Pécsre is bejelentkezhetne. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2010. április 15., 03:36 (CEST)[válasz]