„Wikikönyvek:Kitiltási irányelvek” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
[[Kategória:Irányelv lapok|{{PAGENAME}}]]
 
{{Irányelv fej}}{{Rövidítés|[[WK:TILT]]}}
<center><big><b> '''Mi az a kitiltás? </b></big></center>'''
 
A Wikikönyvekben a kitiltás, a szerkesztési jogok megvonása. A kitiltás lehet időleges és megszabott ideig tartó, de akár végleges is. A szokásos „szerkessz te is” felhívás, amit a Wikikönyvek a világ több mint hatmilliárd emberéhez intéz, a kitiltott felhasználókra nem vonatkozik.
 
A kitiltás nem ugyanaz, mint a [[Irányelvek/Blokkolási irányelvek|blokkolás]], ami az adminok képessége arra, hogy megmondják a Wikikönyveket működtető szoftvernek, hogy bizonyos IP-címekről vagy felhasználónevekről ne engedjen szerkeszteni. A blokkolás a kitiltás egyik lehetséges kivitelezési módja, de nem az egyetlen, és a kitiltás sem az egyedüli oka a blokkolásnak (például blokkolással védekeznek az adminisztrátorok a spammerek vagy a kóbor botok ellen). Sajnos a két fogalmat gyakran összekeverik (néha még adminok is).
 
Ha ki lettél tiltva, tartsd tiszteletben ezt a döntést, és ne szerkeszd a Wikikönyveket, amíg a tiltás érvényben van. Ha ez alatt az idő alatt is hozzá akarsz járulni a projekthez, tegyél közzé [[GFDL]] vagy [[public domain]] szövegeket és képeket a weben, amit a többiek felhasználhatnak, szerkeszd a Wikikönyvek valamelyik leágazását vagy testvérprojektjét, vagy készítsd elő offline a leendő szócikkeidet.</table></div></div>
 
</table></div>
{{Irányelv stíluslap}}
== Döntés a kitiltásról ==
7 290

szerkesztés

Navigációs menü