„Segítség:ASCII” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
__NOTOC__
__NOEDITSECTION__
<div style="padding:1em; text-align:left; border: 1px solid #eedddd; background: #ebeeed;"> <!-- A lap fejlesztés alatt van! --big><b>ASCII táblázat </b></big><br>
Az '''ALT''' gomb nyomva tartása mellett írd be a kiválasztott számot, a gombok felengedésekor, az egyenlőség jel utáni karakter jelenik meg.<br>
 
----
{|
|}
----
A 124, 380, 636, 1148='''|''' karakter nem jeleníthető meg a táblázatban, mert itt utasítást jelent . Ugyan úgy, ahogy a (155;411;667;1179) az sem üres. Ez DOS alatt egy, C-hez hasonló karaktert adnak, amelynek alul-felül egy kis függőleges vonalat is rajzoltak. Ugyan ez a Windows alatt egy kalapos Ť (Ť›) Ha ezt a fájlt a TW.EXE-vel nézed meg, ez a karakter nem jelenik meg, mert a TW fájlnézőt utasítja arra, hogy az utána következő karaktereket,- színkódként értelmezze, ezért ezt a karaktert a TW fájlnézővel megjeleníteni nem lehet. (DOS alatt F3-al nyisd meg a fájt, és akkor megláthatod.)
Ha ezt a fájlt a TW.EXE-vel nézed meg, ez a karakter nem jelenik meg, mert a TW fájlnézőt utasítja arra, hogy az utána következő karaktereket,- színkódként értelmezze, ezért ezt a karaktert a TW fájlnézővel megjeleníteni nem lehet. (DOS alatt F3-al nyisd meg a fájt, és akkor megláthatod.)
 
AHa hiányzóaz számokategyenlőségjelet azértkövetően nemnincs írtamsemilyen lekarakter, mertakkor kurzormozgatásokatazok a kódok kurzormozgatást, törlésekettörlést, stb. végeznek, úgy gondolom nem lesz rá szükséged.
224 514

szerkesztés

Navigációs menü